NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Οι νέες οθόνες της Volvo θα μπορούσαν να καλύπτουν ολόκληρο το παρμπρίζ

Οι νέες οθόνες της Volvo θα μπορούσαν να καλύπτουν ολόκληρο το παρμπρίζ

​Η Volvo Cars προχώρησε σε ένα στρατηγικό επενδυτικό άλμα, που θα μπορούσε να την βοηθήσει να μετατρέψει τα παρμπρίζ στα επερχόμενα αυτοκίνητά της σε full-scale heads-up displays.

Με όραμα να ενσωματώσει γρήγορα προηγμένες τεχνολογίες στα οχήματά της, η εταιρεία ίδρυσε το Volvo Cars Tech Fund το 2018. Το συγκεκριμένο VC fund δίνει στη Volvo έγκαιρη πρόσβαση σε τεχνολογικές startups σε διάφορους τομείς, όπως η αυτόνομη οδήγηση και τεχνητή νοημοσύνη, που αναμένεται πως θα φέρουν ριζικές αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η πρόσφατη επένδυση της Volvo στην ισραηλινή startup Spectralics δίνει στη σουηδική εταιρεία την ευκαιρία να φέρει επανάσταση στην εμπειρία χρήσης του αυτοκινήτου, μετατρέποντας ολόκληρο το παρμπρίζ σε heads-up display.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τη Volvo είναι το βασικό προϊόν της startup, ο multi-layered thin combiner (MLTC), ένας νέος τύπος οπτικού φιλμ που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο επιφάνειας ή μεγέθους. Όταν εφαρμόζεται σε γυαλί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικάλυψη εικόνων, καθιστώντας τον ιδανικό υποψήφιο για δημιουργία heads-up οθόνης πλήρους κλίμακας.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ασχολούνται με την ιδέα μιας οθόνης σε παρμπρίζ εδώ και μερικά χρόνια. Αν και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι ο οδηγός δεν απομακρύνει τα μάτια του από το δρόμο, οι διαθέσιμες οθόνες είναι μάλλον μικρές, είτε λόγω περιορισμών κόστους είτε για να διασφαλιστεί ότι δεν θα αποσπάσουν την προσοχή τους.

Η λύση της Spectralics επιτρέπει στη Volvo να προσφέρει μια πλήρης κλίμακα heads-up οθόνη που βοηθά τον οδηγό εμφανίζοντας μόνο σχετικές πληροφορίες. Όπως σημειώνει το Popular Science, η τεχνολογία θα μπορούσε να συνδυαστεί με κάμερες που κοιτούν προς τα εμπρός για να ανιχνεύουν οδικές πινακίδες ή να εντοπίσουν εμπόδια που θα μπορούσαν να τεθούν στην προσοχή του οδηγού. Η Volvo κατέχει επίσης διπλώματα ευρεσιτεχνίας για heads-up displays, παρόλο που δεν τα έχουμε δει ακόμα σε αυτοκίνητα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr