NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Οι αλλαγές που έρχονται στο νέο έτος στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Οι αλλαγές  που έρχονται στο νέο έτος στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Αυξάνονται τα όρια ασφάλισης αστικής ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων από το νέο έτος, ωστόσο οι αλλαγές αυτές δεν επηρεάζουν τις τιμές των ασφαλίστρων, σύμφωνα με πηγές του epixeiro.gr.

Οι Βρυξέλλες εισηγήθηκαν αλλαγές

Στο 1.300.000 «οδηγούνται» από τη 1η Ιανουαρίου 2022 τα υποχρεωτικά όρια αστικής ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων από 1.200.000 που είναι σήμερα με απόφαση των Βρυξελλών, κατόπιν και της Τράπεζας της Ελλάδος

Σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤτΕ από την 1η Ιανουαρίου 2022 τα ελάχιστα ποσά υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από ατυχήματα οχημάτων ορίζονται στο 1.3000.000 σε περίπτωση υλικής ζημιάς ανά θύμα σε περίπτωση βλάβης και 1.300.000 ανά συμβάν ατυχήματος ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων, σύμφωνα με τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) που καλύπτει όλα τα κράτη. Οι αλλαγές αναλυτικά επιβάλλουν τα εξής: α) Σε περίπτωση σωματικής βλάβης 1.300.000 ευρώ, ανά θύμα. β) Σε περίπτωση υλικής ζημίας 1.300.000 ευρώ, ανά ατύχημα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων.

Οι αλλαγές στα όρια δεν αλλάζουν τα τιμολόγια ασφάλισης αυτοκινήτου

«Οι αναθεώρηση των ορίων αστικής ευθύνης αυτοκινήτου προς τα πάνω δεν υποχρεώνουν σε αυξήσεις ασφαλίστρων, καθώς είναι πολύ υψηλά και ποτέ δεν φτάνουν τα όρια αυτά τα ατυχήματα που προκαλούνται από κατόχους επιβατικών οχημάτων» αναφέρει στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς στο epixeiro.gr, προσθέτοντας ότι στο ύψος των ορίων αυτών ενδεχομένως μπορούν φτάσουν μόνο ατυχήματα που έχουν συμβεί με λεωφορεία μεταφοράς επιβατών.

Νέο σύστημα εντοπισμού ανασφάλιστων οχημάτων

Απαντώντας, σχετικά με τα ανασφάλιστα τα οποία δεν μπορούν επακριβώς να προσδιοριστούν αλλά με εκτιμήσεις υπολογίζονται στα 600 περίπου χιλιάδες αυτοκίνητα, τονίζει ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υποστηρίζει ότι θα δώσει τέλος στο θέμα των αρχές του πρώτου τριμήνου του 2022, ανάμεσα στα άλλα ενοποιώντας τα μητρώα στόλων όλων των υπουργείων.

Το σύστημα του υπουργείου, αφού ολοκληρωθεί θα συνδεθεί με την online βάση δεδομένων HIC, του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα που θα προκύπτει από την διασταύρωση θα δείχνει αν το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο ή όχι. Το πρόστιμο που θα εκδίδεται θα περνά κατευθείαν στην βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr