NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Επιστήμονες αναπτύσσουν μάσκες που λάμπουν όταν ανιχνεύουν κορονοϊό

Επιστήμονες αναπτύσσουν μάσκες που λάμπουν όταν ανιχνεύουν κορονοϊό

Μια ομάδα ερευνητών σε ένα πανεπιστήμιο στη δυτική Ιαπωνία ανέπτυξε μάσκες που λάμπουν όταν εκτίθενται στο υπεριώδες φως εάν περιέχουν ίχνη του κορονοϊού, χρησιμοποιώντας αντισώματα που εξάγονται από αυγά στρουθοκαμήλου.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου του Κιότο, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Γιασουχίρο Τσουκαμότο, ελπίζει ότι οι μάσκες θα προσφέρουν στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο να ελέγξουν εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Με τις δοκιμές να συνεχίζονται για την πρακτική χρήση τους, η ομάδα στοχεύει να κερδίσει την έγκριση της τοπικής κυβέρνησης για να τις διαθέσει προς πώληση μέσα στο επόμενο έτος.

Όταν η ομάδα διεξήγαγε πειράματα με 32 άτομα που είχαν μολυνθεί από κορονοϊό, διαπίστωσαν ότι οι μάσκες που φορούσαν έλαμπαν κάτω από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μειωνόταν όσο περνούσε ο καιρός και το ιικό τους φορτίο εξασθενούσε.

Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου ανακάλυψε ότι ο ίδιος ήταν θετικός στον COVID-19, αφού φόρεσε μια από τις πειραματικές μάσκες. Επιβεβαίωσε την κατάστασή του με τεστ.

«Μπορούμε να παράγουμε μαζικά αντισώματα από στρουθοκάμηλους με χαμηλό κόστος. Στο μέλλον, θέλω να το μετατρέψω σε ένα εύκολο κιτ δοκιμών που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας», είπε ο Τσουκαμότο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr