NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Imaginary Rooms: Ένα εργαστήρι ζωγραφικής και graffiti για παιδιά και μεγάλους

Imaginary Rooms: Ένα εργαστήρι ζωγραφικής και graffiti για παιδιά και μεγάλους
16_12_2021

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Χρηματοδότηση

Στο παρελθόν η Νάντια Στασινού και ο Μανώλης Ηλιόπουλος είχαν ασχοληθεί ως συμμετέχοντες σε καλλιτεχνικά project άλλων, προσφέροντας ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά τις υπηρεσίες τους.

Η Νάντια έχει σπουδάσει γραφιστική, με αρκετά έτη προϋπηρεσίας στον χώρο των εκδόσεων και της διαφήμισης, αλλά και με πάθος να σκιτσάρει ασταμάτητα (Doodle Art, Character Design). Ο Μανώλης από την άλλη, σπούδασε αρχιτεκτονική, αλλά ασχολείται πολυεπίπεδα με το Graffiti και τη Street Art για περισσότερα από 20 χρόνια, συμμετέχοντας ή συνδιοργανώνοντας festivals, events κι εκθέσεις.

Όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση, το Imaginary Rooms, ένα δημιουργικό studio που συμμετέχει σε μια πληθώρα διαφορετικών καλλιτεχνικών projects (ζωγραφική, graffiti, doodle art κ.α.), ακολουθώντας τη φιλοσοφία ότι η «αυθόρμητη έκφραση και η αυτογνωσία χτίζει τη βάση της κοινωνίας». Κάπου εκεί έμαθαν και για την ύπαρξη του The People’s Trust, απευθύνθηκαν στον οργανισμό για οικονομική και συμβουλευτική υποστήριξη και ύστερα τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Το Imaginary Rooms ξεκίνησε ως ένα επαγγελματικό restart της Νάντιας, όπου ήθελε να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που διοχετεύει τη δημιουργικότητά της. Από τη μεριά του Μανώλη, το Imaginary Rooms υπήρξε η επίσημη έναρξή του στον επαγγελματικό στίβο, όπου στόχος είναι να υπάρχει μια υγιής ισορροπία μεταξύ επαγγέλματος και των αυθόρμητων δημιουργικών δραστηριοτήτων του. Με λίγα λόγια, στόχος και των δύο ήταν η ζωγραφική και η αλληλεπίδραση με το κοινό μέσω αυτής να μην αποτελεί ένα απογευματινό χόμπι ή ένα παραμελημένο side project, αλλά τον πυρήνα της καθημερινής επαγγελματικής δραστηριότητας, που με όρεξη κι έμπνευση δημιουργεί νέα και καινοτόμα παρακλάδια.

Imaginary-Rooms-2.jpg?mtime=20211214234731#asset:316852

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει η επιχείρηση σας;

Το εργαστήρι Ζωγραφικής Imaginary Rooms προσφέρει κυρίως Urban Εργαστήρια Ζωγραφικής σε παιδιά κι εφήβους. Πιο συγκεκριμένα είναι το μόνο Εργαστήρι που παρέχει εργαστήρια Doodle Art, Graffiti Art, Character Design και Εικονογράφησης. Ταυτόχρονα, βέβαια, όσα διδάσκονται γίνονται πράξη κι από εμάς τους ίδιους τους διδάσκοντες, καθώς προσφέρουμε υπηρεσίες Τοιχογραφίας, Εικονογράφησης και InfoDoodling σε εταιρικά κυρίως projects και events (κυρίως σε πεδία CSR και HR). Ταυτόχρονα υποστηρίζουμε και καταγράφουμε την εφήμερη τέχνη του Graffiti μέσω συνεντεύξεων, της έκδοσης περιοδικών και βιβλίων (υπό την ομπρέλα του νεοσύστατου εκδοτικού τους οίκου Grow Up Publishing) και πλέον προσφέροντας από τον χώρο-κατάστημά μας urban εκδόσεις και υλικά ζωγραφικής δυσεύρετα στην Ελλάδα.

Πού μπορεί να σας βρει κάποιος;

Φυσικά στo προσβάσιμο σε όλους studio μας, στην οδό Πόντου 48 κοντά στην πλατεία Μαβίλη, αλλά και στα social media μας, σε facebook, instagram, αλλά και στο website μας.

Ήταν δύσκολο το εγχείρημα και το ξεκίνημα μιας τέτοιας επιχείρησης; Υπάρχει ανταγωνισμός και πόσο ισχυρός είναι;

Το συγκεκριμένο εγχείρημα υπήρξε δύσκολο. Ο βασικός λόγος δεν είναι ο ανταγωνισμός, παρά μόνο ότι οι δραστηριότητες μας δεν είναι mainstream. Παρόλο που σε χώρες του εξωτερικού τα συγκεκριμένα εργαστήρια μετρούν μερικές δεκαετίες ζωής, το Ελληνικό κοινό δυσκολεύεται να κατανοήσει ή και να εμπιστευτεί κάτι νέο.

Imaginary-Rooms-3.jpg?mtime=20211214234731#asset:316853

Πώς σας επηρέασε ο κορωνοϊός; Σας άλλαξε με κάποιο τρόπο την στρατηγική σας;

Ο κορονοϊός μας μούδιασε και μας φρέναρε αρχικά. Όντας κοινωνικοί άνθρωποι, με δραστηριότητες που είχαν να κάνουν με την προσωπική επαφή, την εμπειρία σε φυσικό χώρο ή σε events με τεράστιο κοινό, όλα πάγωσαν. Εδώ έρχεται η δημιουργικότητα να δώσει λύσεις και να ανοίξει νέους δρόμους. Τα online Εργαστήρια μας εξέπληξαν με τις νέες τους δυνατότητες (π.χ. online street art ξεναγήσεις μέσω google maps, συμμετοχή παιδιών στα εργαστήρια ανεξαρτήτως γεωγραφικής τοποθεσίας). Ο εκδοτικός μας οίκος γεννήθηκε μέσα στις νέες συνθήκες. Οι υπηρεσίες μας επαναπροσδιορίστηκαν και τελικά αποφασίσαμε το studio μας να γίνει ένα κατάστημα πιο προσβάσιμο στο κοινό. Πλέον θα μπορείς να έρθεις, να διαβάσεις κάποια βιβλία από τη βιβλιοθήκη μας, να αγοράσεις κάποια limited edition βιβλία και zines ή μοναδικούς μαρκαδόρους και sketchbooks και να κάτσεις να ζωγραφίσεις ή να διαβάσεις στους ειδικά σχεδιασμένους πάγκους μας.

Το πάθος τους για τις τέχνες είναι αυτό που κάνει τους ιδρυτές του Imaginary Rooms να ξεχωρίζουν. Όπως μας εξηγούν και οι ίδιοι «Μοιραζόμαστε την αγάπη μας απλόχερα. Είμαστε Εργαστήρι έμπνευσης, οπότε δεν "πουλάμε" τη ζωγραφική μας ή θεωρία για το πως να ζωγραφίσεις. Εμπνεόμαστε κι εμπνέουμε». Ο μελλοντικός τους στόχος είναι η επιχείρηση να αποκτήσει ένα ακόμη μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών. Η Νάντια και ο Μανώλης, πάνω από όλα, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να δημιουργούν και να υποστηρίζουν τη δημιουργική κοινότητα!

Πώς μάθατε για το The People's Trust;

Η αλληλεγγύη των νέων ορεξάτων και δημιουργικών ανθρώπων μας οδήγησε στο The People’s Trust. Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος, ο ένας από τους ιδρυτές της επιχείρησης Mohxa Clothing, επίσης μέλος του The People’s Trust, μας προέτρεψε να συνεργαστούμε μαζί τους, πιστεύοντας στο όνειρό μας.

Με ποιο τρόπο σας βοήθησε ο οργανισμός;

Μας βοήθησε με την αγορά απαραίτητου σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού (υπολογιστές κ.α.), μικρή ανακαίνιση, αγορά κάποιων εκδόσεων, αλλά κυρίως με την τόνωση της αυτοπεποίθησής μας, που μας βοήθησε να πιστέψουμε στον επαναπροσδιορισμό των στόχων μας και να τολμήσουμε να ξεκινήσουμε και να δώσουμε όλο μας το είναι και να επενδύσουμε άφοβα σε αυτό.

Θα προτείνατε το The People's Trust σε ένα νέο επιχειρηματία και γιατί;

Ναι, θα το προτείναμε. Το βασικό πρόβλημα όσων θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες είναι η έναρξη. Το The People’s Trust σας βάζει τη βενζίνη για να ανοίξει το γκάζι. Μετά το ταξίδι ξεκινά και είναι απολαυστικό, παρά τις όποιες δυσκολίες.

Imaginary-Rooms-5.jpg?mtime=20211214234849#asset:316858


Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr