NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Στην 5η θέση η Ελλάδα σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον βιομηχανικών συστημάτων

Στην 5η θέση η Ελλάδα σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον βιομηχανικών συστημάτων

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Kaspersky, τον Νοέμβριο του 2021, η Ελλάδα βρέθηκε σε μια από τις υψηλότερες θέσεις της λίστας των χωρών ως προς τον αριθμό των επιθέσεων σε βιομηχανικά συστήματα.

Στην παγκόσμια λίστα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 5η θέση, με το 32% των βιομηχανικών συστημάτων να έχουν υποστεί κάποιου είδους επίθεση. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σερβία (39,4%), ακολουθούν η Συρία (36,6%), το Μπαγκλαντές (36,6%) και η Παλαιστίνη (33%), ενώ πίσω από τη χώρα μας βρίσκονται η Βοσνία-Ερζεγοβίνη (31,3%), το Πακιστάν (30,6%) και η Λιβύη (30,6%).

Οι κυβερνοεπιθέσεις σε βιομηχανικούς οργανισμούς θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνη απειλή, καθώς έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μεγάλες υλικές απώλειες και να οδηγήσουν σε διακοπή του κύκλου παραγωγής ολόκληρου του συστήματος. Επιπλέον, λόγω των εξαιρετικά ευαίσθητων πληροφοριών που διαθέτουν οι βιομηχανικοί οργανισμοί, αποτελούν συνήθως ελκυστικό στόχο για τους επιτιθέμενους.

Σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα της Kaspersky, ο μεγαλύτερος αριθμός απειλών τον Νοέμβριο προήλθαν από το Διαδίκτυο, το οποίο έχει γίνει η κύρια πηγή μόλυνσης για τα βιομηχανικά συστήματα με την πάροδο των ετών με ποσοστό 6,48%, ακολουθούμενη από το email με 4,66%, τις φορητές συσκευές με 1,68% και τους φακέλους δικτύου με 0,28%.

«Οι επιθέσεις σε βιομηχανικά συστήματα είναι μια πολύ σοβαρή απειλή που επιφέρει επικίνδυνες και εκτεταμένες συνέπειες. Εκτός από την ανάγκη να δοθεί προσοχή στην ασφάλεια του συστήματος από την αρχή της ενσωμάτωσής του, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην αποτροπή των επιθέσεων. Συγκεκριμένα, μία από τις τακτικές των εγκληματιών του κυβερνοχώρου είναι να επιτίθενται σε βιομηχανικά συστήματα κυρίως μέσω των εργαζομένων, επομένως η επαρκής εκπαίδευση είναι ένας από τους βασικούς αμυντικούς μηχανισμούς», δήλωσε ο Βασίλης Βλάχος, Channel Manager της Kaspersky για Ελλάδα και Κύπρο.

kaspersky_viomixanika_sistimata.png?mtime=20211216115830#asset:317195


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr