NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ινδία: 10 δισ. για την προσέλκυση παγκόσμιων κατασκευαστών chipset

Ινδία: 10 δισ. για την προσέλκυση παγκόσμιων κατασκευαστών chipset

Η Ινδία ενέκρινε ένα σχέδιο που θα προσφέρει κίνητρα 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προσέλκυση κατασκευαστών ημιαγωγών και οθονών, όπως δήλωσε ο υπουργός τεχνολογίας της χώρας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η κυβέρνηση της Ινδίας θα επεκτείνει τη δημοσιονομική στήριξη για έως και 50% του κόστους ενός έργου, για επιλέξιμους κατασκευαστές οθονών και ημιαγωγών.

Η Ισραηλινή Tower Semiconductor, η Foxconn από την Ταϊβάν και μια κοινοπραξία από τη Σιγκαπούρη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δημιουργία εργοστασίων τσιπ στην Ινδία, ενώ ο όμιλος Vedanta επιθυμεί να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο για οθόνες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Το πρόγραμμα θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή στην κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών, παρέχοντας ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό πακέτο κινήτρων σε εταιρείες ημιαγωγών και κατασκευής οθονών καθώς και σχεδιασμού», σύμφωνα με σχετική κυβερνητική δήλωση.

Η κίνηση έρχεται καθώς ορισμένες εταιρείες προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις βάσεις παραγωγής τους πέρα από την Κίνα, λόγω του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr