NEWSFLASH...
Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα

Δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα
17_07_2015 | 11:50 15_11_2016 | 12:41

Ανοιχτό παραμένει το κατά πόσο θα ανοίξουν τη Δευτέρα όλα τα τραπεζικά καταστήματα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ακόμη τεχνικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, ενώ προβληματισμός υπάρχει για το εύρος των εργασιών που θα επιτραπεί, αλλά και την άρση του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ και τη δυνατότητα για σωρευτική ανάληψη του ποσού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Ewald Nowotny, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF, δήλωσε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη εάν οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν τη Δευτέρα, καθώς «απομένουν κάποια πράγματα να εξεταστούν» , ενώ συμπλήρωσε ότι θα χρειαστούν 6-8 εβδομάδες έως ότου ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Τα προβλήματα έχουν να κάνουν με το εύρος των εργασιών που θα κληθούν να εκτελέσουν οι τράπεζες, καθώς γίνεται προσπάθεια εκτός από μια σειρά νέες εργασίες να ανοίξουν παράλληλα και οι θυρίδες.

Εκτός από τη δυνατότητα κάποιος να μπορεί να πάρει σωρευτικά το ποσό που δικαιούται π.χ. για 5 ημέρες, κρίσιμο θέμα είναι και η εξόφληση επιταγών από επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα, ένα μέτρο που θα βοηθούσε στη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διευκρίνισε ότι η Δευτέρα είναι πρώτη μέρα για μια επιταγή που έληξε, καθώς το δεκαήμερο της αργίας δεν θα συνυπολογίζεται και θα μετρά σαν να ήταν Σαββατοκύριακο, Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Μάρδας εξήγησε επίσης ότι όποιος έχει προθεσμιακή κατάθεση μπορεί να τη σπάσει μερικώς για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Ένας γονέας μπορεί να στέλνει 5.000 ευρώ ανά τρίμηνο στα παιδιά του που σπουδάζουν στο εξωτερικό, δήλωσε. Επίσης «θα μπορεί κάποιος πολίτης να έχει πρόσβαση στις θυρίδες του, και να κάνει ό,τι θέλει τα χρήματά του σε αυτές, αλλά πρέπει να συνεννοηθεί πρώτα με την τράπεζα», διευκρίνισε ο ίδιος.

Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται επίσης να δοθεί η δυνατότητα για τα χρήματα που έρχονται από το εξωτερικό να μην υπόκεινται στους περιορισμούς των capital controls. Στην περίπτωση αυτή τα χρήματα θα μπαίνουν σε έναν ξεχωριστό λογαριασμό του δικαιούχου, θα χαρακτηρίζονται «νέο χρήμα» και θα μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιήσει έως και ενός συγκεκριμένου ορίου π.χ. 80% για αγορά χρηματοοικονομικών προϊόντων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή: kathimerini.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr