NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Cosmote: Με στόχο 80% κάλυψη 5G έως το τέλος του 2022

Cosmote: Με στόχο 80% κάλυψη 5G έως το τέλος του 2022

​Τον στόχο που είχε θέσει για 60% πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του COSMOTE 5G πέτυχε η COSMOTE, σε μόλις ένα χρόνο από την έναρξη λειτουργίας του δικτύου 5ης γενιάς που πρώτη έφερε στην Ελλάδα. Η COSMOTE θέτει ως νέο στόχο να παρέχει κάλυψη 5G στο 80% του πληθυσμού στο τέλος του 2022.

Ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του COSMOTE 5G, η αύξηση της κάλυψης προχώρησε με ταχείς ρυθμούς με αποτέλεσμα ο αρχικός στόχος για 50% πληθυσμιακή κάλυψη, να αναβαθμιστεί μέσα στη χρονιά σε 60%. Χάρη στις επενδύσεις της εταιρείας και την εντατική δουλειά των τεχνικών της, ο στόχος επετεύχθη. Σήμερα, το COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο δίκτυο 5ης γενιάς στη χώρα, με την κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να έχει ήδη ξεπεράσει το 97% και 90% αντίστοιχα. Οι μέγιστες ταχύτητες του δικτύου ξεπερνούν το 1Gbps σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η επέκταση του COSMOTE 5G συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς στην ελληνική επικράτεια, με στόχο να φτάσει σε 80% πληθυσμιακή κάλυψη μέχρι το τέλος του 2022. Πρόσφατες προσθήκες στις περιοχές που απολαμβάνουν την εμπειρία του COSMOTE 5G, είναι οι: Αργολίδα, Ασπρόπυργος Αττικής, Βοιωτία, Ελευσίνα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Κοζάνη, Κόρινθος, Μεσσηνία, Νότια Εύβοια, Σκύρος και Χαλκίδα. Μέχρι το τέλος του 2022, το δίκτυο θα επεκταθεί περαιτέρω σε Δωδεκάνησα, Ικαρία, Κρήτη Πελοπόννησο, Σάμο και Στερεά Ελλάδα.

Επιπλέον, η COSMOTE φροντίζει οι συνδρομητές της να έχουν πρόσβαση στην εμπειρία 5G και στο εξωτερικό μέσω 5G Roaming, εξασφαλίζοντας συνεργασία με δίκτυα όλο και περισσότερων χωρών. Η COSMOTE είναι ο πρώτος πάροχος στην Ελλάδα που προχώρησε σε συμφωνίες με ξένα δίκτυα για 5G Roaming ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 και έχει εξασφαλίσει για τους συνδρομητές της συμφωνίες για 5G περιαγωγή με δίκτυα από 41 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, τις τεράστιες δυνατότητες του COSMOTE 5G μπορούν να απολαμβάνουν οι επισκέπτες στην Ελλάδα από 44 χώρες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr