NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στη «μάχη» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπαίνει η Huawei, ανταγωνιζόμενη την Tesla

Στη «μάχη» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπαίνει η Huawei, ανταγωνιζόμενη την Tesla

Η Huawei δημοσίευσε λεπτομέρειες για ένα αυτοκίνητο με προδιαγραφές που ισχυρίζεται ότι ξεπερνούν εκείνες του Model Y της Tesla.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός, η είσοδος του στην αγορά των αυτοκινήτων δεν θα γίνει αυτόνομα, αλλά σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, για τεχνολογικά ζητήματα όπως η αυτόνομη οδήγηση.

Όπως δήλωσε ο Richard Yu, εκτελεστικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του καταναλωτικού τομέα της Huawei, το πρώτο αυτοκίνητο με το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS θα είναι το Aito M5, που λειτουργεί τόσο με ηλεκτρισμό όσο και με καύσιμο.

Οι παραδόσεις πρόκειται να ξεκινήσουν γύρω στις 20 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Yu, ο οποίος είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της μονάδας έξυπνων επιχειρηματικών λύσεων αυτοκινήτων της Huawei.

Η τιμή του οχήματος αναμένεται πως θα φτάνει περίπου στα 40.000 δολάρια. Ο Yu υποστήριξε ότι το Aito M5 προσφέρει ισχύ και αυτονομία οδήγησης που ξεπερνούν εκείνες του Model Y.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα της Tesla, το Aito M5 δεν τροφοδοτείται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια, καθώς διαθέτει ρεζερβουάρ καυσίμου για επέκταση της αυτονομίας όταν εξαντλείται η μπαταρία.

Το Aito M5 είναι το πρώτο μοντέλο με το brand Aito, το οποίο σημαίνει «προσθήκη ευφυΐας στο αυτοκίνητο». Είναι μέρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Seres, τα αυτοκίνητα της οποίας είχαν προηγουμένως ενσωματώσει τεχνολογία της Huawei, αλλά όχι σχεδιασμό.

Η Seres, επίσης γνωστή ως SF Motors, είναι θυγατρική της Sokon που εδρεύει στη Silicon Valley. Αναφέρει στον ιστότοπό της ότι «είναι σε θέση να κατασκευάζει και να πουλά ανεξάρτητα σε δύο από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, τις ΗΠΑ και την Κίνα».

Κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει οθόνη αφής για προσαρμογή των λειτουργιών του αυτοκινήτου και ακρόαση μουσικής ή παρακολούθηση ταινιών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr