NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Χριστουγεννιάτικη- Επετειακή Εκδήλωση του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου

Χριστουγεννιάτικη- Επετειακή Εκδήλωση του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου

Μία πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με επετειακό χαρακτήρα για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, διοργάνωσε το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Margi, στην Βουλιαγμένη.

Η Εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε., ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, κ. Johan Borgstam, καθώς και Μέλη και Φίλοι του Επιμελητηρίου, ξεκίνησε με ένα από τα σημαντικότερα γιορτινά έθιμα της Σουηδίας : τις μελωδίες της Σουηδικής Παιδικής Χορωδίας υπό την καθοδήγηση του αιδεσιμότατου κ. Βjörn Kling, ως είθισται παραδοσιακά για τον εορτασμό της Santa Lucia.

Κατά τον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου, κα Ουρανία Πατσιοπούλου, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την σταθερή στήριξή τους προς το Επιμελητήριο, εγκύπτοντας στην καρποφόρα αλληλεπίδραση και συνεργασία των Μελών, στην σταθερή διεύρυνση του δικτύου αυτών, καθώς και στην αξιοσημείωτη συμβολή της Σουηδικής Επιχειρηματικότητας παγκοσμίως στον τομέα της Καινοτομίας. H Πρόεδρος, κα Πατσιοπούλου, αναφέρθηκε επίσης στο νεοσύστατο Παράρτημα του Επιμελητηρίου στην Σουηδία, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω επέκταση θα δημιουργήσει περαιτέρω ευκαιρίες συνεργασιών και προώθησης των δράσεων των Μελών και του Επιμελητηρίου αυτού καθαυτού, ενώ ευχαρίστησε τους Χορηγούς της εκδήλωσης: Volvo Car Hellas, SKF Hellas, Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ABB S.A., Combitrans Hellas Ltd, Alfa Laval και Electrolux.

Χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους απηύθυνε και η Α.Ε., ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, κ. Johan Borgstam, ο οποίος εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς το

Επιμελητήριο και τα Μέλη του, τόσο για την θέρμη με την οποία τον υποδέχτηκαν όσο και για την σταθερή, στενή συνεργασία κατά τους πρώτους μήνες παραμονής του στην Ελλάδα.

Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Διευθυντής του Παραρτήματος στην Σουηδία, ο κ. Marcus Pettersson. O κ. Pettersson διευκρίνισε ότι το Παράρτημα αποτελεί νομικά «παρακλάδι» του Επιμελητηρίου, δεν είναι αυτόφωτο ή ανεξάρτητο από αυτό, και διέπεται από τις αρχές του ιδίου Καταστατικού. Υπογράμμισε ότι μέσω της νέας Διμερούς – «Bilateral» Συνδρομής, το Παράρτημα προσφέρει εκ του σύνεγγυς υποστήριξη και πρόσβαση σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο σε Σουηδικές εταιρίες που δεν έχουν ακόμη διευρύνει τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα, καθώς και σε Ελληνικές εταιρείες που προσβλέπουν στην επέκτασή τους στην Σουηδία. Εξέφρασε την χαρά του για την ιδιαιτέρως θετική ανταπόκριση, ήδη, πολλών επιχειρήσεων να συμπράξουν με το Παράρτημα και δήλωσε ότι αν και ήδη δραστηριοποιείται πλήρως, η επίσημη έναρξή του θα επισφραγιστεί κατά της αρχές του επόμενου έτους (2022) με σχετική εκδήλωση στην Σουηδία.

Τέλος, ο κ. Pettersson ευχαρίστησε την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Στοκχόλμη και την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα για την συνεχή στήριξή τους, και τόνισε ότι η επιτυχία του Επιμελητηρίου βασίζεται στην αρχή της εμπιστοσύνης, βάσει της οποίας έχει αναπτυχθεί μία «πλατφόρμα» ανοιχτών και σταθερών στον χρόνο επιχειρηματικών σχέσεων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr