NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ν. Κορέα κατασκευάζει τεράστιο κέντρο ανακύκλωσης ηλιακών πάνελ

Η Ν. Κορέα κατασκευάζει τεράστιο κέντρο ανακύκλωσης ηλιακών πάνελ

​Μέσω ενός έργου 18,8 δισεκατομμυρίων γουόν (15,8 εκατομμυρίων δολαρίων), κατασκευάστηκε ένα κέντρο ανακύκλωσης ηλιακών πάνελ στη νοτιοκορεατική κομητεία Jincheon για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκαλούνται από απορριπτόμενα ηλιακά πάνελ.

Το κέντρο μπορεί να ανακυκλώσει έως και 3.600 τόνους απορριπτόμενων πάνελ κάθε χρόνο.

Ένα ηλιακό πάνελ είναι κατασκευασμένο από υλικά όπως γυαλί, αλουμίνιο, πυρίτιο και χαλκό. Παράγει συνεχές ρεύμα χρησιμοποιώντας το ηλιακό φως ως πηγή ενέργειας.

Η συνολική δυναμικότητα παραγωγής των εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας στη Νότια Κορέα αυξήθηκε από 79 μεγαβατώρες το 2011 σε 4.126 μεγαβατώρες το 2020. Η δυναμικότητα αυτή μπορεί να τροφοδοτήσει περίπου 4.126.000 νοικοκυριά ετησίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος της Κορέας, 9.665 τόνοι ηλιακών μονάδων θα απορριφθούν το 2023. Η ανακύκλωση ενός τόνου απορριπτόμενων μονάδων μπορεί να μειώσει 1,2 τόνους εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Η τελετή ολοκλήρωσης του κέντρου ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου στην κομητεία Jincheon περίπου 89 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ. Η επίσημη λειτουργία της εγκατάστασης θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022 μετά από δοκιμαστική λειτουργία.

Το κέντρο διαθέτει διάφορους τύπους εγκαταστάσεων που μπορούν να συλλέγουν, να διαχωρίζουν και να ανακυκλώνουν τα απορριφθέντα στοιχεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr