NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η NASA στρατολόγησε θεολόγους για να δει πώς θα αντιδράσουμε στην εξωγήινη ζωή

Η NASA στρατολόγησε θεολόγους για να δει πώς θα αντιδράσουμε στην εξωγήινη ζωή

​Η NASA στράφηκε σε θεολόγους για να αξιολογήσει και να κατανοήσει τον υπαρξιακό γρίφο που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα εάν ανακαλύψουμε ζωή σε άλλα μέρη του σύμπαντος.

Στο έργο, με τίτλο «The Societal Implications of Astrobiology», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θεολογικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Πρίνστον μεταξύ 2015 και 2018, συμμετείχαν θρησκευτικοί στοχαστές, μελετώντας πώς μπορεί να αντιδράσουν άνθρωποι από διαφορετικές θρησκείες σε ενδεχόμενα νέα γύρω από την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής.

Όπως αναφέρουν οι Times, με τη βοήθεια 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων από τη NASA, το πρόγραμμα περιλάμβανε χριστιανούς ιερείς, έναν Εβραίο ραβίνο και έναν ιμάμη, οι οποίοι προσπάθησαν να δημοσιεύσουν αυτό που η NASA ήλπιζε ότι θα αποτελούσε μια «σοβαρή μελέτη» σχετικά με τις θεολογικές επιπτώσεις της ανακάλυψης ζωής, ακόμη και σε μικροβιακό επίπεδο, σε άλλο πλανήτη.

Σε τελική ανάλυση, η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής –όσο απλή ή μικρή κι αν είναι– εγείρει ορισμένα ερωτηματικά: αναφέρεται στα Ιερά βιβλία; Πώς θα ταιριάζει αυτό με την δημιουργία της ζωής; Πρέπει οι εξωγήινοι να συμμορφώνονται με τον ίδιο ηθικό κώδικα με τη ζωή στη Γη; Γιατί ο Θεός βάζει μικρόβια σε μακρινούς πλανήτες;

Εν κατακλείδι, οι μελετητές είναι βέβαιοι ότι οι βασικές θρησκείες του κόσμου θα μπορούσαν να αποδεχτούν την πιθανότητα εξωγήινης ζωής χωρίς να διακυβεύονται οι ευρύτερες πεποιθήσεις τους. «Οι μη θρησκευόμενοι φαίνεται επίσης να υπερεκτιμούν τις προκλήσεις που θα αντιμετώπιζαν οι θρησκευόμενοι... αν αντιμετώπιζαν στοιχεία εξωγήινης ζωής» αναφέρεται σχετικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr