NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Εξαιρετικά αποτελέσματα από πειραματική θεραπεία εναντίον της κατάθλιψης

Εξαιρετικά αποτελέσματα από πειραματική θεραπεία εναντίον της κατάθλιψης

Σε μια νέα μελέτη, υψηλές δόσεις μαγνητικής διέγερσης του εγκεφάλου προκάλεσαν ύφεση στο 79% των συμμετεχόντων με σοβαρή κατάθλιψη.

Ένας νέος τύπος μαγνητικής διέγερσης του εγκεφάλου έφερε ταχεία ύφεση σχεδόν στο 80% των συμμετεχόντων με σοβαρή κατάθλιψη, σε μια μελέτη που διεξήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Η θεραπεία, γνωστή ως Stanford accelerated intelligent neuromodulation therapy (SAINT), είναι μια εντατική, εξατομικευμένη μορφή διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης. Στη μελέτη, η ύφεση συνήθως εμφανιζόταν εντός ημερών και διαρκούσε μήνες. Οι μόνες παρενέργειες ήταν η προσωρινή κόπωση και οι πονοκέφαλοι.

«Λειτουργεί καλά, λειτουργεί γρήγορα και είναι μη επεμβατική», είπε ο Nolan Williams, MD, επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής και συμπεριφορικών επιστημών. «Θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι». Ο Williams είναι ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου στο American Journal of Psychiatry.

Είκοσι εννέα άτομα με κατάθλιψη ανθεκτική στη θεραπεία συμμετείχαν στη μελέτη: περίπου τα μισά έλαβαν SAINT και τα υπόλοιπα υποβλήθηκαν σε διαδικασία εικονικού φαρμάκου που μιμήθηκε την πραγματική θεραπεία.

Μετά από πέντε ημέρες θεραπείας, το 78,6% των συμμετεχόντων στην ομάδα θεραπείας δεν είχαν πλέον κατάθλιψη, σύμφωνα με διάφορες τυπικές μεθόδους αξιολόγησης.

«Είναι ένα αρκετά δραματικό αποτέλεσμα και διατηρείται αρκετά», είπε ο Alan Schatzberg, MD Jr. Καθηγητής Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Επιστημών, ο οποίος ήταν συν-συγγραφέας της μελέτης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr