NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Μεξικό σχεδιάζει την έκδοση του δικού του ψηφιακού νομίσματος

Το Μεξικό σχεδιάζει την έκδοση του δικού του ψηφιακού νομίσματος

​Η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού (Banxico) σχεδιάζει να διαθέσει ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC) έως το 2024, όπως επιβεβαίωσε η μεξικανική κυβέρνηση σε tweet.

Σύμφωνα με το tweet, το οποίο γράφτηκε στα ισπανικά, η Banxico «θα έχει ένα δικό της ψηφιακό νόμισμα σε κυκλοφορία» έως το 2024, καθώς θεωρεί «υψίστης σημασίας αυτές τις νέες τεχνολογίες και την υπερσύγχρονη υποδομή πληρωμών, ως εξαιρετικές επιλογές για την προώθηση της χρηματοοικονομικής ένταξης στη χώρα».

Η Banxico σχεδιάζει να δημιουργήσει το CBDC της «το αργότερο μέχρι το τέλος του 2024», όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Banxico, Jonathan Heath, σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η S&P.

«Θα έχουμε τη χρήση χαρτονομισμάτων ως κυρίαρχο μέσο πληρωμών στο εσωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως δεν θέλουμε να απουσιάζουμε από αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις», πρόσθεσε ο Heath.

Το Μεξικό ακολουθεί την Βραζιλία και το Περού, στις χώρες της Λατινικής Αμερικής που εργάζονται για την ανάπτυξη CBDC.

Στις 2 Δεκεμβρίου, η κυβερνήτης του Banxico, Victoria Rodriguez Ceja, δήλωσε ότι η νομισματική αρχή αναλύει την έναρξη λειτουργίας ενός CBDC.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr