NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κίνα: Ξεκίνησε η πιλοτική διάθεση των εφαρμογών για το ψηφιακό γουάν

Κίνα: Ξεκίνησε η πιλοτική διάθεση των εφαρμογών για το ψηφιακό γουάν

Η Κίνα κυκλοφόρησε πιλοτικές εκδόσεις της εφαρμογής ψηφιακού πορτοφολιού γουάν σε καταστήματα εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας εντείνει τις προσπάθειες της για την ανάπτυξη του δικού της ψηφιακού νομίσματος.

Η εφαρμογή "e-CNY (Pilot Version)", που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο ψηφιακών νομισμάτων της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC), είναι διαθέσιμη για λήψη στις κινεζικές εκδόσεις των Android και Apple app store στη Σαγκάη.

Μια ειδοποίηση στην εφαρμογή ανέφερε ότι βρίσκεται σε πιλοτική φάση έρευνας και ανάπτυξης και είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένους χρήστες μέσω υποστηριζόμενων ιδρυμάτων που παρέχουν υπηρεσίες e-CNY, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εγχώριων τραπεζών.

Ο διοικητής του PBOC, Yi Gang, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι η Κίνα θα συνεχίσει να προωθεί την ανάπτυξη του ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας και να βελτιώνει τον σχεδιασμό και τη χρήση του, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της διαλειτουργικότητάς με τα υπάρχοντα εργαλεία πληρωμών.

Σε μια συνεδρίαση στο τέλος του έτους, η PBOC δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προωθεί την έρευνα και την ανάπτυξη του ψηφιακού γουάν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr