NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Μετά από συνεχή μπλακ άουτ, το Κόσοβο απαγορεύει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Μετά από συνεχή μπλακ άουτ, το Κόσοβο απαγορεύει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

​Το Κόσοβο απαγόρευσε την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, με στόχο να περιορίσει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς αντιμετωπίζει μια ενεργειακή κρίση που προκαλείται από την άνοδο των παγκόσμιων τιμών.

Η εξόρυξη είναι ενεργοβόρα και περιλαμβάνει την επαλήθευση ψηφιακών συναλλαγών για την απόκτηση κρυπτονομισμάτων ως ανταμοιβή.

Η κυβέρνηση λέει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα εντοπίσουν και θα περιορίσουν τις πηγές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Καθώς όλη η Ευρώπη αντιμετωπίζει απότομες αυξήσεις τιμών, το Κόσοβο επιβάλλει διακοπές ρεύματος, εν μέσω έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο μεγαλύτερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Κοσόβου έκλεισε τον περασμένο μήνα λόγω τεχνικού ζητήματος, αναγκάζοντας την χώρα να εισάγει ηλεκτρική ενέργεια σε υψηλές τιμές.

Μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης 60 ημερών, που κηρύχθηκε τον Δεκέμβριο, έδωσε στην κυβέρνηση εξουσίες να διαθέσει περισσότερα χρήματα για εισαγωγές ενέργειας και να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στη χρήση ενέργειας.

Παρέχοντας υπολογιστική ισχύ για την επαλήθευση των συναλλαγών, οι ιδιοκτήτες υπολογιστών εξόρυξης ανταμείβονται με το νέο νόμισμα που δημιουργείται, καθιστώντας το μια δυνητικά προσοδοφόρα διαδικασία.

Ωστόσο, απαιτεί τεράστια υπολογιστική ισχύ, η οποία με τη σειρά της χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr