NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Πώς να εξάγει μία ελληνική επιχείρηση τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της;

Πώς να εξάγει μία ελληνική επιχείρηση τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της;

​Το IST College απαντά με τον πιο πρακτικό τρόπο σε όλους τους προβληματισμούς που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σχετικά με τις εξαγωγές.

Το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Beyond Exports, που πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης καθώς και σε συνεργασία με πολλά διμερή επιμελητήρια -όπως το Ελληνοκινεζικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο- έχει ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 350 συμμετέχοντες από το 2019.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων είναι έμπειρα στελέχη στις εξαγωγές και επιχειρήσεις, που έχουν παράδοση στην εξωστρέφεια. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Beyond Exports, η εκπαιδευτική ομάδα συναντάει ελληνικές επιχειρήσεις που εκφράζουν την έντονη ανάγκη τους να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και να εμπορευτούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στο εξωτερικό.

Παράθεση - epixeiro.gr

Ένα σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων είναι έμπειρα στελέχη στις εξαγωγές και επιχειρήσεις

«Τα περισσότερα ελληνικά προϊόντα που συναντάμε χαρακτηρίζονται από τη ποιότητα τους και το μεράκι των επιχειρηματιών που τα αναπτύσσουν» λέει ο Γεώργιος Τσέγκας, Υπεύθυνος Ανάπτυξης του IST College. «Οι πιο συνήθεις προβληματισμοί που καλούμαστε να απαντήσουμε είναι η εύρεση των πελατών στο εξωτερικό και ποια είναι τα βήματα για να περάσει τα σύνορα μια ελληνική επιχείρηση» τονίζει ο Δημήτρης Μητράκος.

Μία επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλαπλούς σύνθετους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη μας στο εξωτερικό. Αυτοί οι παράγοντες είναι ταυτόχρονα εξωγενείς και ενδογενείς.

Η συνολική αξία των εξαγωγών (χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία), κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 19% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2020 (πηγή: ΕΛΣΤΑΤ). Παρότι τα αποτελέσματα έχουν θετικά πρόσημα, τα ελληνικά προϊόντα εξάγονται κυρίως στις γειτονικές χώρες, «χύμα», με χαμηλή προστιθέμενη αξία και χωρίς ισχυρές διαφοροποιήσεις.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε ο οργανισμός έρευνας και ανάλυσης Διανέοσις, το 61% των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν διαθέτει οργανωμένο τμήμα εξαγωγών, το 90% των ελληνικών εξαγωγών πραγματοποιείται από εταιρείες άνω των 50 εργαζομένων και 3 στις 10 επιχειρήσεις βασίζονται στη διαίσθηση του ιδιοκτήτη τους για την επιλογή της αγοράς στόχου.

Παράθεση - epixeiro.gr

Τα περισσότερα ελληνικά προϊόντα που συναντάμε χαρακτηρίζονται από ποιότητα και μεράκι

Ως εκ τούτου, πολλά ερωτήματα προκύπτουν:

  • Ποια είναι τα εμπόδια που αντιμετωπίζει μία ελληνική επιχείρηση για τις εξαγωγές;
  • Για ποιους λόγους, παρά τις αξιόλογες προσπάθειες και τα ποιοτικά προϊόντα μας, αυτά δεν έχουν καταφέρει να βρουν τη θέση που τους αξίζει στα ράφια του εξωτερικού;
  • Γιατί τα βασικά στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος, όπως το κλίμα, η γεωγραφική θέση της, ο πολιτισμός, η ποιότητα της πρωτογενούς παραγωγής και το ανθρώπινο δυναμικό, δεν εκμεταλλεύονται στον βαθμό που πρέπει;

Με διάρκεια 80 ωρών και δυνατότητα παρακολούθησης Δια Ζώσης και μέσω Elearning, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Beyond Exports έρχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο των εξαγωγικών διαδικασιών χωρίς θεωρία, βάζοντας τους συμμετέχοντες σε άμεση επαφή με έμπειρους και δοκιμασμένους επαγγελματίες του κλάδου των εξαγωγών.

Όραμα του Beyond Exports είναι να μεταδώσει, με τον πιο πρακτικό τρόπο, εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία και πρακτικές που είναι χρήσιμα σε κάθε επιχείρηση η οποία θέλει να στραφεί προς τις εξαγωγές και την εξωστρέφεια γενικότερα, έχοντας ως βασικούς στόχους:

  1. Την ανάπτυξη εξαγωγικής κουλτούρας,
  2. Την εξοικονόμηση χρημάτων,
  3. Την εξοικονόμηση χρόνου,
  4. Την πλήρη κατανόηση των εξαγωγικών διαδικασιών.

Από το 2019, μας έχουν εμπιστευτεί εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, στελέχη μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων και startuppers για την εκπαίδευση τους στον τομέα των εξαγωγών. Ο λόγος; Η πρακτικότητα του προγράμματος.

Περισσότεροι από 10 εισηγητές (επιχειρηματίες, διευθυντές εξαγωγών, στελέχη παραγωγής, στελέχη logistics και marketing, ειδικοί στο digital marketing και άλλοι), με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην εξωστρέφεια, μεταφέρουν με τον πιο πρακτικό τρόπο όλα τα απαραίτητα βήματα για να τις εξαγωγές και απαντάνε σε ερωτήματα όπως:

  • Από πού να ξεκινήσω την εξαγωγική μου δραστηριότητα;
  • Πώς θα βρω την αγορά στόχο που ταιριάζει καλύτερα στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μου και πώς θα επιλέξω τον σωστό τρόπο εισόδου σε αυτή;
  • Πώς πρέπει να διαμορφωθεί η συσκευασία του προϊόντος μου; Χρειάζεται να προσαρμόσω το προϊόν μου η θα παραμείνει το ίδιο σε όλες τις αγορές του εξωτερικού;
  • Τι πιστοποιήσεις χρειάζομαι;
  • Πώς θα διασφαλίσω τη πληρωμή μου;
  • Πώς κοστολογείται και τιμολογείται ένα προϊόν στις εξαγωγές;
  • Πώς διαπραγματεύομαι με έναν ξένο αγοραστή;
  • Χρειάζεται να καταστρώσω ένα Σχέδιο Εξαγωγικού Μάρκετινγκ προτού προβώ στην εξαγωγική μου προσπάθεια;
  • Πώς αντιμετωπίζω τον ανταγωνισμό στο εξωτερικό;
  • Ποια είναι πιο κατάλληλη στρατηγική για να εξάγω τα προϊόντα μου;
  • Πόσο σημαντική είναι η παρουσία μου στον Διαδίκτυο;
  • Τι άποψη έχουν οι ξένοι αγοραστές για την Ελλάδα και τα προϊόντα μας;
  • Τι προετοιμασία χρειάζεται η επιχείρηση μου για να εξάγω;
  • Ποια είναι η καταλληλότερη εμπορική πολιτική για πελάτες του εξωτερικού;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Beyond Exports απευθύνεται σε όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό, σε Φοιτητές και Αποφοίτους Οικονομικών Σχολών, σε Startuppers, Ελεύθερους επαγγελματίες, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Παραγωγούς και μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, Στελέχη εταιρειών.

Παράθεση - epixeiro.gr

Μας έχουν εμπιστευτεί εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και startuppers

Προσφέρει μια συμπυκνωμένη πρακτική πληροφόρηση, προερχόμενη από την πολυετή εμπειρία των εισηγητών, και έτσι ένα σημαντικό επιπρόσθετο εφόδιο στους συμμετέχοντες, παλιά και έμπειρα στελέχη, αλλά και σε νέους που μπαίνουν στον εξαγωγικό βίο τώρα, για την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Σκοπός της εκπαιδευτικής ομάδας είναι να λάβουν οι συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις μέσα από πρακτική προσέγγιση, αναφορές σε πραγματικές περιπτώσεις και βέλτιστες πρακτικές για μία επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα.

Το εξειδικευμένο Diploma Beyond Exports αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο για τον σύγχρονο παραγωγό, έμπορο, επιχειρηματία ή στέλεχος που θέλει να απευθυνθεί στις αγορές του εξωτερικού, παρέχοντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του.

Εργάζεστε σε επιχείρηση με εξωστρεφή προσανατολισμό και θέλετε να αναπτύξετε τις δραστηριότητες σας στο εξωτερικό; Είστε Startupper, ελεύθερος επαγγελματίας η διοικείτε μία μικρομεσαία επιχείρηση και αναρωτιέστε από που να ξεκινήσετε τις εξαγωγές σας; Είστε Παραγωγός και σκοπεύετε να τυποποιήσετε το προϊόν σας προκειμένου να το τοποθετήσετε στο εξωτερικό; Τότε το Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Beyond Exports θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας με τον πιο πρακτικό τρόπο.

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το ist.edu.gr ή να καλέσετε το IST College στο 210 48 22 222.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr