NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Καζακστάν έκλεισε τους διακόπτες του internet, εν μέσω διαμαρτυριών

Το Καζακστάν έκλεισε τους διακόπτες του internet, εν μέσω διαμαρτυριών
Φωτογραφία: Alphabet1234567890

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο διακόπηκε επαλειμμένα αυτή την εβδομάδα στο Καζακστάν, καθώς χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των τιμών της ενέργειας. Το διαδίκτυο αποκαταστάθηκε μερικώς την Τετάρτη, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ενδείξεις σημαντικών διακοπών.

Τόσο γ υπηρεσία Netblocks όσο και το Cloudflare ανέφεραν σημαντικές διακοπές λειτουργίας του Διαδικτύου στη χώρα το απόγευμα της Τρίτης, μετά την έναρξη διαδηλώσεων στην πόλη Zhanaozen.

Το NetBlocks διαπίστωσε ότι, αρχικά, οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και ορισμένες σταθερές γραμμές επηρεάστηκαν, προτού σημειωθεί μπλακ άουτ σε ολόκληρη τη χώρα γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, επηρεάζοντας όλη τη συνδεσιμότητα στη χώρα.

Πολλοί σημείωσαν ότι ένα μπλακ άουτ στο Διαδίκτυο αυτής της κλίμακας θα σήμαινε ότι οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες θα δυσκολευτούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Η Cloudflare εξήγησε ότι το Καζακστάν είναι μια χώρα όπου η κινητή «αντιπροσωπεύει περίπου το 75% της κίνησης στο Διαδίκτυο».

Η NetBlocks είπε ότι αυτού του είδους η διακοπή του Διαδικτύου «επηρεάζει τη συνδεσιμότητα στο επίπεδο δικτύου και δεν μπορεί πάντα να επιλυθεί με τη χρήση λογισμικού παράκαμψης ή VPN». Οι διακοπές ρεύματος προκάλεσαν την απώλεια πρόσβασης σε ιστότοπους και υπηρεσίες που φιλοξενούνται στο Καζακστάν, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών και ειδησεογραφικών ιστότοπων εκτός Καζακστάν.

Το Associated Press ανέφερε την Τετάρτη ότι οι διαδηλωτές πυρπόλησαν τόσο την προεδρική κατοικία όσο και το γραφείο του δημάρχου του Αλμάτι, καθώς οι αναταραχές εξελίσσονταν από διαμαρτυρίες για την τιμή σε εθνικές διαδηλώσεις κατά του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από την ανεξαρτησία της χώρας, το 1991.

Η κυβέρνηση παραιτήθηκε την Τετάρτη, αλλά ο Πρόεδρος Kassym-Jomart Tokayev είπε ότι όλοι οι αξιωματούχοι θα παραμείνουν στους ρόλους τους μέχρι να βρεθούν αντικαταστάτες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr