NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Εντολή κατεδάφισης 39 κτιρίων στο Ocean Flower Island έλαβε η Evergrande

Εντολή κατεδάφισης 39 κτιρίων στο Ocean Flower Island έλαβε η Evergrande

​Η γιγαντιαία κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, που τον τελευταίο καιρό έχει βρεθεί αντιμέτωπη με σειρά προβλημάτων, έλαβε εντολή να κατεδαφίσει 39 κτίρια σε κινεζικό θέρετρο.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αρχές στην επαρχία Χαϊνάν -ένα τροπικό θέρετρο στα ανοικτά των ακτών της νότιας Κίνας- διέταξαν την Evergrande να κατεδαφίσει 39 κτίρια, λέγοντας ότι οι οικοδομικές άδειες για αυτά είχαν ληφθεί παράνομα.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την εντολή σε μια ανάρτηση στο WeChat, αλλά πρόσθεσε ότι δεν αυτή δεν επηρεάζει άλλα κτίρια στο ίδιο έργο, στα οποία συμμετέχουν περίπου 61.000 ιδιοκτήτες.

Τα 39 κτίρια αποτελούν μέρος του γιγαντιαίου έργου Ocean Flower Island της Evergrande στο Χαϊνάν, στο οποίο η εταιρεία έχει επενδύσει σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία έξι χρόνια.

Η εταιρεία ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα. Σε μια κατάθεση στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, είπε ότι θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση και επιβεβαίωσε ότι θα «επικοινωνήσει ενεργά» με τις αρχές σχετικά με το έργο και «θα επιλύσει σωστά το ζήτημα».

Τα κτίρια είναι μέρος του φιλόδοξου έργου γνωστού ως «Ocean Flower Island», που η κατασκευάστρια έχει συγκρίνει με το Palm Jumeirah του Ντουμπάι. Η ανάπτυξη του Ocean Flower περιλαμβάνει σπίτια, ξενοδοχεία και άλλα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός συνεδριακού κέντρου που χτίστηκε για να μοιάζει με γιγάντιες ανθισμένες παιώνιες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr