NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Αυξήσεις μέχρι και 50% σε αντασφάλιστρα

Αυξήσεις μέχρι και 50% σε αντασφάλιστρα

​Σημαντικές αποδόσεις θα καταχωρήσουν στα βιβλία τους οι αντασφαλιστές μετά τις αυξήσεις στα αντασφάλιστρα που πέρασαν στις ανανεώσεις των συμβάσεων τη 1η Ιανουαρίου, γράφει σε ανάλυση της η KBW.

Για μεγάλες αυξήσεις σε προγράμματα περιουσίας που έγραψαν ζημιές μιλά η Guy Carpenter & Co. LLC και μικρότερες στα συμβόλαια με «λευκό παρελθόν».

Οι αυξήσεις κυμάνθηκαν μεσοσταθμικά στο 9% με 10% για τα συμβόλαια καταστροφών στον κόσμο και 6,5% στις ΗΠΑ και είναι οι μεγαλύτερες που έχουν γίνει από το 2009. Ωστόσο, υπήρξαν και αυξήσεις που χτύπησαν το 50% σε προγράμματα που ήταν εκτεθειμένα στις καταστροφές που ξέσπασαν στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της Gallagher Re.

Στα ίδια επίπεδα έως και 7% κυμάνθηκαν τιμολόγια για τα προγράμματα που δεν σημείωσαν ζημιές.

Διακυμάνσεις στην αγορά ατυχημάτων

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών της Guy Carpenter για τα συμβόλαια καταστροφών αυξήθηκε 10,8%. Στην αγορά ατυχημάτων υπήρξε επάρκεια κεφαλαίων αλλά και μεγάλες διακυμάνσεις στα τιμολόγια, ανάλογα με τη γραμμή κάλυψης.

Αυξήσεις σε προμήθειες quota share

Αυξήσεις 1,5% με 2,5% για τις ασφαλίσεις χρηματοοικονομικού χαρακτήρα σε προμήθειες μεριδίων (quota share). Στις συμβάσεις αυτές, ο αντασφαλιστής αναλαμβάνει ένα ορισμένο ποσοστό για κάθε κίνδυνο που αντασφαλίζεται και μοιράζεται με τον πρωτασφαλιστή (ασφαλιστικές) κατ’ αναλογία ασφάλιστρα και ζημιές επί του καθαρού διακρατούμενου χαρτοφυλακίου, αφού έχουν αφαιρεθεί όλες οι άλλες εκχωρήσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr