NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κρυπτονομίσματα: Οι απατεώνες κέρδισαν 14 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

Κρυπτονομίσματα: Οι απατεώνες κέρδισαν 14 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

Οι απατεώνες κέρδισαν ένα ποσό - ρεκόρ 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα κρυπτονομίσματα το 2021, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην άνοδο των πλατφορμών αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (Decentralized finance - DeFi), σύμφωνα με νέα δεδομένα από την εταιρεία ανάλυσης Chainalysis.

Οι απώλειες από το έγκλημα που σχετίζεται με τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν κατά 79% από πέρυσι, λόγω της έξαρσης των κλοπών και των απατών.

Η απάτη ήταν η μεγαλύτερη μορφή εγκλήματος που βασίζεται σε κρυπτονομίσματα το 2021, ακολουθούμενη από την κλοπή. Η εταιρεία λέει ότι το DeFi αποτελεί ένα μεγάλο μέρος και των δύο θεμάτων, σε μια ακόμη προειδοποίηση για όσους ασχολούνται με αυτό το αναδυόμενο τμήμα.

«Το DeFi είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς τομείς του ευρύτερου οικοσυστήματος κρυπτονομισμάτων, παρέχοντας τεράστιες ευκαιρίες τόσο σε επιχειρηματίες όσο και σε χρήστες», έγραψε η Chainalysis στην ετήσια έκθεσή της.

«Αλλά είναι απίθανο να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του εάν η ίδια αποκέντρωση που το κάνει τόσο δυναμικό επιτρέπει επίσης εκτεταμένες απάτες και κλοπές».

Το DeFi είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, που στοχεύει να αποκλείσει τους μεσάζοντες, όπως οι τράπεζες, από τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές συναλλαγές, όπως η εξασφάλιση δανείου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr