NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Οι Ολλανδοί αθλητές καλούνται να μην πάρουν μαζί τα κινητά τους

Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Οι Ολλανδοί αθλητές καλούνται να μην πάρουν μαζί τα κινητά τους

Οι Ολλανδοί αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τον επόμενο μήνα θα πρέπει να αφήσουν τα τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές στο σπίτι, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση για να αποφύγουν την κινεζική κατασκοπεία.

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, η επείγουσα οδηγία προς τους αθλητές και το βοηθητικό προσωπικό να μην μεταφέρουν προσωπικές συσκευές στην Κίνα είναι μέρος μιας σειράς μέτρων που πρότεινε η Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOCNSF) για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πιθανής παρέμβασης από Κινέζους πράκτορες.

Ο εκπρόσωπος του NOCNSF, Geert Slot, είπε ότι η κυβερνοασφάλεια αποτέλεσε μέρος της αξιολόγησης κινδύνου που έγινε για το ταξίδι στην Κίνα, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει οποιοδήποτε συγκεκριμένο μέτρο.

«Η σημασία της κυβερνοασφάλειας φυσικά έχει αυξηθεί με τα χρόνια», είπε ο Slot. «Αλλά η Κίνα έχει κλείσει τελείως το Διαδίκτυό της, γεγονός που την καθιστά πολύ συγκεκριμένη περίπτωση».

Τα μέλη της ολλανδικής ομάδας θα είναι εξοπλισμένα με καινούργιες συσκευές στην Κίνα, για να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα από την κινεζική επιτήρηση, ανέφεραν οι πηγές στην De Volkskrant.

Τουλάχιστον 30 Ολλανδοί αθλητές πρόκειται να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τον επόμενο μήνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr