NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Google ζητά κυβερνητική δράση για την προστασία έργων λογισμικού ανοιχτού κώδικα

Η Google ζητά κυβερνητική δράση για την προστασία έργων λογισμικού ανοιχτού κώδικα

​Μετά από μια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια στον ανοικτό κώδικα που φιλοξενήθηκε στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, η Google ζήτησε να αυξηθεί η κυβερνητική συμμετοχή στην εξασφάλιση κρίσιμων έργων λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Σε μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε λίγο μετά τη σύνοδο κορυφής, ο Kent Walker, πρόεδρος για τις παγκόσμιες υποθέσεις και επικεφαλής νομικός υπεύθυνος της Google και της Alphabet, είπε ότι απαιτείται συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτικού τομέα για χρηματοδότηση και διαχείριση του ανοιχτού κώδικα.

«Χρειαζόμαστε μια συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για να προσδιορίσουμε μια λίστα κρίσιμων έργων ανοιχτού κώδικα -με κρισιμότητα που καθορίζεται με βάση την επιρροή και τη σημασία ενός έργου -για να βοηθήσουμε στην ιεράρχηση και την κατανομή πόρων για τις πιο βασικές αξιολογήσεις και βελτιώσεις ασφάλειας», έγραψε ο Walker.

Η ανάρτηση κάλεσε για αύξηση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων για να διατηρηθεί το οικοσύστημα ανοιχτού κώδικα ασφαλές, ιδιαίτερα όταν το λογισμικό χρησιμοποιείται σε έργα υποδομής.

«Ο κώδικας λογισμικού ανοιχτού κώδικα είναι διαθέσιμος στο κοινό, δωρεάν για χρήση, τροποποίηση ή επιθεώρηση από οποιονδήποτε. Γι' αυτό τον ενσωματώνουν πολλές πτυχές της υποδομής ζωτικής σημασίας και των συστημάτων εθνικής ασφάλειας», έγραψε ο Walker.

«Αλλά δεν υπάρχει επίσημη κατανομή πόρων και είναι λίγες οι επίσημες απαιτήσεις ή πρότυπα για τη διατήρηση της ασφάλειας αυτού του κρίσιμου κώδικα. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας για τη διατήρηση και την ενίσχυση της ασφάλειας του ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένης της επιδιόρθωσης γνωστών τρωτών σημείων, γίνεται σε ad hoc, εθελοντική βάση».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr