NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στις στρατηγικές επενδύσεις τα data center της Μιcrosoft - Που θα κατασκευαστούν

Στις στρατηγικές επενδύσεις τα data center της Μιcrosoft - Που θα κατασκευαστούν

​Κατατέθηκε στην Enterprise Greece ο επενδυτικός φάκελος «Investment in Data Centers in Greece» της Microsoft, που αφορά στη δημιουργία ενός συγκροτήματος κέντρων δεδομένων και τεχνολογικής υποστήριξης επιχειρήσεων.

Το υπό μελέτη έργο αφορά ένα συγκρότημα στο νομό Αττικής, το οποίο θα αποτελείται από τρία data centers της Microsoft Operations 4733 Hellas Single Member S.A., με σκοπό την ανάπτυξη και παροχή cloud υπηρεσιών (Microsoft Cloud) στην Ελλάδα. Τα τρία data center, όπως αναφέρεται, έχουν πλήρη αλληλεξάρτηση μεταξύ τους, «αποτελώντας μια επιχειρηματική, λειτουργική και οικονομική οντότητα, σε τρία σημεία εγκατάστασης».

Το «γήπεδο» -όπως χαρακτηρίζεται- εγκατάστασης με την ονομασία Site 6 εντοπίζεται στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος ενώ τα γήπεδα με τις ονομασίες Site 27 & Site 28 στο Δήμο Κρωπίας. Αυτά «δε χωροθετούνται εντός περιοχών που εμπίπτουν σε καθεστώτα περιβαλλοντικής ή αρχαιολογικής δέσμευσης και δεν αποτελούν δασικές εκτάσεις στο σύνολό τους».

Ο προϋπολογισμός του έργου «όχι μόνο ικανοποιεί τη προϋπόθεση του σχετικού νόμου, όπου προβλέπεται ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης να είναι μεγαλύτερος των 75 εκ. ευρώ, αλλά θα ανέλθει και σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν, κατά βιώσιμο τρόπο, άνω των εκατό (100) νέων Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας)».

Η εταιρεία αιτείται να λάβει το κίνητρο της Ταχείας Αδειοδότησης του άρθρου 9 του Ν.4864/2021 επιδιώκοντας την επίσπευση της έκδοσης του συνόλου των απαιτούμενων αδειών του έργου, καθώς και το κίνητρο της χωροθέτησης κατά τις διατάξεις του άρθρου 7 του προαναφερόμενου νόμου. Σύμφωνα με την Enterprise Greece, η εν λόγω επένδυση πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως Στρατηγική Επένδυση 1 (άρθρο 2 §1α), καθώς πρόκειται για επένδυση άνω των 75 εκ. ευρώ.

«Η επένδυση έχει το χαρακτήρα της απολύτου αειφορικής προσέγγισης καθώς ενστερνίζεται τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και υιοθετεί τη στρατηγική "Carbon Negative, Water Positive and Zero Waste by 2030", σύμφωνα με την οποία η Microsoft αποβλέπει να καλύψει το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας με αγορές ενέργειας μηδενικού άνθρακα, να προβεί στη ψύξη των συστημάτων με αέρα αντί νερού και να προβεί στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση του 90% των μηχανημάτων και εξαρτημάτων που αντικαθίστανται.

Η επένδυση αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, στην απασχόληση σε ορίζοντα δεκαετίας καθώς και στη μεταλαμπάδευση γνώσης και τεχνολογίας» τονίζεται στο έγγραφο που έχει δηνμοσιευθεί στον ιστότοπο της Enterprise Greece.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr