NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τεράστιο deal: Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard, έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων

Τεράστιο deal: Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard, έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων

Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από games όπως τα Call of Duty, World of Warcraft και Diablo.

Η συμφωνία, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, φτάνει τα 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ περισσότερα από τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε η Microsoft για την απόκτηση του LinkedIn το 2016.

Είναι η μεγαλύτερη ώθηση της Microsoft στο gaming, με την ίδια να αναφέρει ότι θα είναι η «τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία video games σε έσοδα, πίσω από την Tencent και Sony» μόλις κλείσει η συμφωνία.

Η Microsoft σχεδιάζει να προσθέσει πολλά από τα παιχνίδια της Activision στο Xbox Game Pass μόλις κλείσει η συμφωνία.

Με την εξαγορά της Activision, θα «πάρει στα χέρια της» franchises όπως τα Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty και Candy Crush. «Στο κλείσιμο, θα προσφέρουμε όσα περισσότερα παιχνίδια της Activision Blizzard μπορούμε στο Xbox Game Pass και στο PC Game Pass, τόσο νέους τίτλους όσο και παιχνίδια από τον απίστευτο κατάλογο της Activision Blizzard», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος gaming της Microsoft, Phil Spencer.

Η τεράστια συμφωνία της Microsoft με την Activision Blizzard έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την εξαγορά της Bethesda (ZeniMax Media) έναντι 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εκείνη την εποχή, αυτή η εξαγορά ενίσχυσε τα στούντιο παιχνιδιών Xbox και θεωρήθηκε μια τεράστια ώθηση για το Xbox Game Pass.

Μέχρι να κλείσει η συμφωνία, η Activision Blizzard και η Microsoft Gaming θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα..

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr