NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Back Market εξασφαλίζει 450 εκατ. ευρώ και η αξία του φτάνει στα 5.1 δισ.

Το Back Market εξασφαλίζει 450 εκατ. ευρώ και η αξία του φτάνει στα 5.1 δισ.

Ο πέμπτος επενδυτικός γύρος υπό την ηγεσία της Sprints Capital, μαζί με τις Eurazeo, Aglaé Ventures, General Atlantic και Generation Investment Management, ενισχύει την ηγετική θέση του Back Market στον τομέα των ανακατασκευασμένων προϊόντων.

Σήμερα, το Back Market έκλεισε τον πέμπτο γύρο χρηματοδότησης ύψους 450 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια του τέταρτου γύρου ύψους 276 εκατ. ευρώ τον Μάιο του 2021, αυξάνοντας τις συνολικές επενδύσεις σε περισσότερα από 884 εκατ. ευρώ από την ίδρυση της εταιρείας το 2014. Ο γύρος αυτός, ο οποίος αποτιμά το Back Market στα 5,1 δισ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του νέου επενδυτή, Sprints Capital, με συνεχή υποστήριξη από τους υφιστάμενους επενδυτές του Back Market.

Η χρηματοδότηση της σειράς Ε εδραιώνει τη θέση του Back Market ως κορυφαίας αγοράς ανακατασκευασμένων ηλεκτρονικών ειδών, με περισσότερους από 6 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Επιτρέπει στην εταιρεία να εκπληρώσει περαιτέρω την αποστολή της να καταστήσει την κυκλική οικονομία mainstream και να βασιστεί στην αυξανόμενη προτίμηση των καταναλωτών για πιο βιώσιμες επιλογές στον τρόπο αγοράς ηλεκτρονικών ειδών. Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Back Market, Thibaud Hug de Larauze, εξηγεί:

"Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τα refurbished ηλεκτρονικά είδη την πρώτη επιλογή για αγορές τεχνολογίας. Αναμένουμε να δούμε μια παρόμοια εξέλιξη στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών όπως έχουμε δει στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, όπου η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων έχει οδηγήσει σε πωλήσεις που έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων. Η υποστήριξη και η εμπιστοσύνη αυτών των επενδυτικών κεφαλαίων, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη πελατειακή μας βάση, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι του Back Market και, το σημαντικότερο, για την κυκλική οικονομία στο σύνολό της".

Η αρχική αποστολή: Το Back Market είναι αποφασισμένο να αυξήσει τη ζήτηση για ανακατασκευασμένα ηλεκτρονικά είδη παρέχοντας μια εμπειρία ανώτερη από την αγορά καινούργιων.

Το Back Market θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να συνεχίσει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στη διασφάλιση της ποιότητας των refurbished προϊόντων και στην παροχή μιας εμπειρίας πελατών υψηλού επιπέδου, με στόχο την επέκταση της παγκόσμιας πελατειακής βάσης.

"Οι ανακατασκευασμένες ηλεκτρικές συσκευές είναι πιο προσιτές και είναι καλύτερες για το περιβάλλον από τις νέες ηλεκτρονικές συσκευές. Τώρα που οι συσκευές στο Back Market έχουν μέσο ποσοστό βλάβης περίπου 4%, βρισκόμαστε σε πολύ ελκυστική θέση ως βιώσιμη και αξιόπιστη εναλλακτική λύση έναντι της αγοράς καινούργιων. Το ανεπίσημο ποσοστό αποτυχίας των νέων συσκευών ανέρχεται σήμερα στο 3% και βελτιώνουμε συνεχώς τις διαδικασίες ελέγχου της ποιότητάς μας για να προσεγγίσουμε το ίδιο επίπεδο αξιοπιστίας.” δήλωσε ο κ. Hug de Larauze

Εκτός από τον ποιοτικό έλεγχο, το Back Market δίνει επίσης έμφαση στη σημασία της εμπειρίας των αγορών των πελατών. Η Lauren Benton, γενική διευθύντρια του Back Market ΗΠΑ, αναφέρει:

"Πάμε τις βέλτιστες πρακτικές του ηλεκτρονικού εμπορίου ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας στους πελάτες την ανακάλυψη μιας βελτιωμένης εμπειρίας, διασφαλίζοντας ότι κατευθύνονται αμέσως στους πωλητές με τις καλύτερες επιδόσεις στο marketplace μας για οποιαδήποτε συσκευή αναζητούν. Προσφέρουμε επίσης μια εμπειρία αγοράς ανάλογη με αυτή των καινούργιων συσκευών με εγγύηση 1 έτους, εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών και δωρεάν standard αποστολή με κάθε προϊόν".

Με κυκλική πορεία: η τεχνολογία που διαρκεί (σχεδόν) για πάντα είναι το κλειδί

Ο αγώνας του Back Market για την καθιέρωση της κυκλικής οικονομίας είναι επίσης ένας αγώνας κατά των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Τα ηλεκτρονικά απόβλητα είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ρεύμα στερεών αποβλήτων, ξεπερνώντας κατά πολύ, κατά μια τάξη μεγέθους, άλλες πηγές, όπως η γρήγορη μόδα (fast fashion). Είναι επίσης τα πιο τοξικά. Το 82,6%* των ηλεκτρονικών αποβλήτων δεν θα ανακυκλωθεί σωστά, επειδή οι σημερινές υποδομές απλά δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τον ταχύτατο ρυθμό της υπερκατασκευής.

Η επαναχρησιμοποίηση, η επισκευή και η ανακατασκευή της τεχνολογίας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ελαχιστοποιεί την ανάγκη αγοράς καινούργιων συσκευών. Με περισσότερους από 6 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, το Back Market είναι καταλύτης μιας θεμελιώδους αλλαγής στη συμπεριφορά των καταναλωτών και οδηγεί τη συζήτηση γύρω από το πώς οι άνθρωποι καταναλώνουν τεχνολογία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr