NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στα δικαστήρια Ericsson και Apple, για τις πατέντες του 5G στα iPhone

Στα δικαστήρια Ericsson και Apple, για τις πατέντες του 5G στα iPhone

​Η σουηδική Ericsson κατέθεσε άλλη μια σειρά αγωγών για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά της αμερικανικής Apple, στη νεότερη σύγκρουση μεταξύ των δύο εταιρειών σχετικά με την πληρωμή δικαιωμάτων για τη χρήση πατεντών 5G στα iPhone.

Και οι δύο εταιρείες έχουν ήδη μηνύσει η μία την άλλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση μιας επταετούς σύμβασης αδειοδότησης, που χρονολογείται από το 2015.

Η Ericsson ακολούθησε την δικαστική οδό τον Οκτώβριο, υποστηρίζοντας ότι η Apple προσπαθούσε να μειώσει τα ποσοστά για τα δικαιώματα. Στη συνέχεια, ο κατασκευαστής των iPhone υποστήριξε τον Δεκέμβριο ότι η σουηδική εταιρεία χρησιμοποιεί «τακτικές ισχυρού βραχίονα» για την ανανέωση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

«Η Ericsson αρνήθηκε να διαπραγματευτεί δίκαιους όρους για την ανανέωση της συμφωνίας αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και αντ' αυτού μήνυσε την Apple σε όλο τον κόσμο για να εκβιάσει. Ζητάμε από το δικαστήριο να βοηθήσει στον καθορισμό μιας δίκαιης τιμής», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple την Τρίτη.

Οι αγωγές για διπλώματα ευρεσιτεχνίας είναι αρκετά συνηθισμένες μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας, επειδή κάθε δολάριο που εξοικονομείται μπορεί να ανέρχεται σε σημαντικά ποσά κατά τη διάρκεια μιας συμφωνίας, με εταιρείες όπως η Ericsson να χρεώνουν $2,50 έως $5 για κάθε συσκευή 5G.

«Δεδομένου ότι η προηγούμενη συμφωνία έχει λήξει και δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία σχετικά με τους όρους και το εύρος μιας νέας άδειας, η Apple χρησιμοποιεί τώρα την τεχνολογία μας χωρίς άδεια», δήλωσε εκπρόσωπος της Ericsson.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr