NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Google: Χρειαζόμαστε άμεσα ένα πλαίσιο μεταφοράς δεδομένων ΕΕ - ΗΠΑ

Google: Χρειαζόμαστε άμεσα ένα πλαίσιο μεταφοράς δεδομένων ΕΕ - ΗΠΑ

​Πρόσφατα, η Αυστριακή Αρχή Προστασίας Δεδομένων (DPA) διαπίστωσε ότι η χρήση του Google Analytics από έναν ιστότοπο παραβιάζει το GDPR, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών.

Αυτό οδήγησε μια ολλανδική αρχή να δηλώσει ότι διερευνά δύο παρόμοιες υποθέσεις στην Ολλανδία και πως σύντομα θα εκδώσει απόφαση σχετικά με το εάν θα απαγορεύσει το Google Analytics ή όχι.

Υπό το φως αυτών των γεγονότων, η Google δημοσίευσε μια ανάρτηση, στην οποία τονίζει την ανάγκη για ένα ισχυρό πλαίσιο μεταφοράς δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ.

Η Google αναφέρει ότι η παγκόσμια κλιμάκωση των διαδικτυακών επιχειρήσεων και η δυνατότητα κοινής χρήσης πληροφοριών μέσω ροών δεδομένων αποφέρει σημαντικά οφέλη στις οικονομίες. Ισχυρίζεται ότι η διάθεση υψηλής αξίας υπηρεσιών μέσων ενημέρωσης και πληροφόρησης θα διευκολύνει την εισροή δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει ανάγκη για ένα ισχυρό πλαίσιο για τις ροές δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό.

Σχολιάζοντας την απόφαση της αυστριακής DPA, η Google εξέφρασε την αποδοκιμασία της, λέγοντας ότι παρέχει την υπηρεσία σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 15 χρόνια και ποτέ δεν έλαβε αίτημα από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ για κοινή χρήση δεδομένων του Google Analytics.

Η εταιρεία τόνισε, επίσης, ότι προσφέρει ήδη πολλά συμπληρωματικά μέτρα στους πελάτες για την προστασία των δεδομένων τους. Και ενώ η αυστριακή απόφαση επηρεάζει μόνο έναν εκδότη αυτήν τη στιγμή, φοβάται ότι αυτό ενδέχεται να οδηγήσει τις επιχειρήσεις να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Analytics. Η εταιρεία έχει τονίσει ότι αυτό αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.

Ως εκ τούτου, προτείνει να αναπτυχθεί σύντομα ένα πλαίσιο ροής δεδομένων μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ για την προστασία των αντίστοιχων συμφερόντων όλων των εμπλεκομένων.

«Το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό -και το διεθνές εμπόριο μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ πολύ σημαντικό για τη διαβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων- για να αποτύχει να βρεθεί μια άμεση λύση σε αυτό το επικείμενο πρόβλημα» τονίζει χαρακτηριστικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr