NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Google: Τέλος το δωρεάν G Suite για επιχειρήσεις - Μόνο με πληρωμή η πρόσβαση

Google: Τέλος το δωρεάν G Suite για επιχειρήσεις - Μόνο με πληρωμή η πρόσβαση

Οι επιχειρήσεις που είναι χρήστες παλαιού τύπου δωρεάν έκδοσης του G Suite θα πρέπει σύντομα να εγγραφούν για μια συνδρομή επί πληρωμή, για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Google Workspace.

Η Google θα αναβαθμίσει αυτόματα τα δωρεάν προγράμματα σε μια συνδρομή στο Google Workspace «με βάση τις λειτουργίες που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή», εάν ο οργανισμός δεν εγγραφεί σε επί πληρωμή πρόγραμμα έως την 1η Μαΐου.

Η δωρεάν έκδοση ήταν αρχικά διαθέσιμη στην πρώτη έκδοση του Workspace της Google, που ονομάζεται Google Apps, η οποία κυκλοφόρησε το 2006. Το Google Apps μετονομάστηκε σε G Suite το 2016, προτού εξελιχθεί στο Google Workspace που γνωρίζουμε σήμερα το 2020, συνδυάζοντας το Gmail, τα Docs, το Meet κ.α.

Η Google σταμάτησε να προσφέρει τη δωρεάν έκδοση από τον Δεκέμβριο του 2012, αλλά επέτρεψε στους υπάρχοντες χρήστες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Φαίνεται ότι αυτή η περίοδος χάριτος φτάνει στο τέλος της.

Σύμφωνα με την Google, η εταιρεία δίνει στους χρήστες παλαιού τύπου δωρεάν έκδοσης έως την 1η Μαΐου για να εγγραφούν σε μια συνδρομή. Διαφορετικά, θα επιλέξει ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες των χρηστών με βάση τις δυνατότητες που χρησιμοποιούν.

Τονίζεται πως δεν υπάρχει επιλογή για δωρεάν πρόγραμμα, καθώς μόνο ορισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί είναι επιλέξιμοι για κάτι τέτοιο.

Οι διαχειριστές θα έχουν προθεσμία έως την 1η Ιουλίου για να εισαγάγουν στοιχεία πληρωμής (αν δεν τα έχουν ήδη κάνει) και η Google δεν θα αρχίσει να χρεώνει συνδρομή μέχρι την 1η Ιουλίου.

Εάν δεν εισαχθούν στοιχεία πληρωμής, η Google θα αναστείλει τον λογαριασμό για 60 ημέρες, ενώ μετά οι χρήστες δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις "βασικές υπηρεσίες" του Workspace, όπως το Gmail, το Ημερολόγιο και το Meet.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr