NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η Γερμανία θέλει να προσελκύει 400.000 εξειδικευμένους εργαζόμενους κάθε χρόνο

Η Γερμανία θέλει να προσελκύει 400.000 εξειδικευμένους εργαζόμενους κάθε χρόνο

​Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας θέλει να προσελκύει 400.000 εξειδικευμένους εργαζόμενους από το εξωτερικό κάθε χρόνο, για να αντιμετωπίσει τόσο τη δημογραφική ανισορροπία όσο και τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού σε βασικούς τομείς.

«Η έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων έχει γίνει τόσο σοβαρή τώρα που επιβραδύνει δραματικά την οικονομία μας», δήλωσε στο επιχειρηματικό περιοδικό WirtschaftsWoche ο Christian Duerr, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των συγκυβερνώντων Free Democrats (FDP).

«Μπορούμε να θέσουμε υπό έλεγχο το πρόβλημα της γήρανσης του εργατικού δυναμικού με μια σύγχρονη πολιτική μετανάστευσης... Πρέπει να φτάσουμε το όριο των 400.000 ειδικευμένων εργαζομένων από το εξωτερικό όσο το δυνατόν γρηγορότερα», πρόσθεσε ο Duerr.

Οι Σοσιαλδημοκράτες του Καγκελαρίου Olaf Scholz, το FDP του Duerr και οι Πράσινοι συμφώνησαν σε μέτρα όπως ένα σύστημα με πόντους για εργατικό δυναμικό από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και την άρση του εθνικού κατώτατου μισθού στα 12 ευρώ την ώρα.

Το Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο εκτιμά ότι το εργατικό δυναμικό θα συρρικνωθεί κατά περισσότερα από 300.000 άτομα φέτος, καθώς υπάρχουν περισσότεροι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται από τους νεότερους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας.

Αυτό το χάσμα αναμένεται να διευρυνθεί σε περισσότερα από 650.000 το 2029, αφήνοντας μια συσσωρευμένη έλλειψη ατόμων σε ηλικία εργασίας το 2030, περίπου 5 εκατομμυρίων. Ο αριθμός των Γερμανών που εργάζονται αυξήθηκε σε σχεδόν 45 εκατομμύρια πέρυσι παρά την πανδημία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr