NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η μητρική του Facebook αναπτύσσει «τον ταχύτερο» υπερυπολογιστή AI

Η μητρική του Facebook αναπτύσσει «τον ταχύτερο» υπερυπολογιστή AI

​Η Meta (πρώην Facebook) ανακοίνωσε ότι σχεδίασε και κατασκεύασε τον AI Research SuperCluster (RSC), έναν υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης που, σύμφωνα με την ίδια, είναι ένας από τους ταχύτερους στον κόσμο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του, στα μέσα του 2022, θα πάρει τη θέση του ταχύτερου υπερυπολογιστή AI στον κόσμο.

Οι ερευνητές της Meta χρησιμοποιούν τον RSC για έρευνα γύρω από το computer vision, καθώς και για να εκπαιδεύσουν μεγάλα μοντέλα στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας.

«Οι ερευνητές μας θα είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν τα μεγαλύτερα μοντέλα που χρειάζονται για την ανάπτυξη προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης για computer vision, επεξεργασία φυσικής γλώσσας, αναγνώριση ομιλίας και πολλά άλλα», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Ελπίζουμε ότι ο RSC θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε εντελώς νέα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούν, για παράδειγμα, να τροφοδοτήσουν φωνητικές μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο για μεγάλες ομάδες ανθρώπων, που ο καθένας μιλάει διαφορετική γλώσσα, ώστε να μπορούν να συνεργάζονται απρόσκοπτα σε ένα ερευνητικό έργο ή να παίζουν ένα παιχνίδι AR μαζί».

Το AI Research SuperCluster βρίσκεται επί του παρόντος σε λειτουργία, με σχέδια επέκτασης της υποδομής του του καθ' όλη τη διάρκεια του 2022.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr