NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το James Webb έφτασε στον προορισμό του, 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα από τη Γη

Το James Webb έφτασε στον προορισμό του, 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα από τη Γη

​Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, το πιο ισχυρό που κατασκευάστηκε ποτέ, έφτασε στον τελικό του προορισμό στο διάστημα, περίπου 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.

Από εκεί, θα ξεκινήσει τη φιλόδοξη αποστολή του να εξερευνήσει τη δημιουργία του σύμπαντος μας, να κοιτάξει μακρινούς εξωπλανήτες και την ατμόσφαιρά τους και να βοηθήσει να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως πόσο γρήγορα διαστέλλεται το σύμπαν.

«Webb, καλωσόρισες στο σπίτι του» έγραψε ο διαχειριστής της NASA, Bill Nelson, σε δήλωση μετά την τελική διόρθωση της πορείας του τεράστιου τηλεσκοπίου.

«Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην αποκάλυψη των μυστηρίων του σύμπαντος. Και ανυπομονώ να δω τις πρώτες νέες ματιές του Webb για το σύμπαν αυτό το καλοκαίρι!».

Οι διαχειριστές του αναμένουν να περάσουν τους επόμενους τρεις μήνες προσαρμόζοντας τα τμήματα κατόπτρου του και δοκιμάζοντας τα όργανά του, πρόσθεσε ο Bill Ochs, διευθυντής έργου του Webb στο Goddard Space Flight Center της NASA.

Το JWST, όπως ονομάζεται το τηλεσκόπιο, είναι πιο εξελιγμένο από το εμβληματικό Hubble και θα λάβει φωτογραφίες από τα πρώτα αστέρια στο σύμπαν.

Οι επιστήμονες λένε ότι θα μελετήσουν, επίσης, τις ατμόσφαιρες των πλανητών που περιφέρονται γύρω από αστέρια έξω από το δικό μας ηλιακό σύστημα για να δουν αν είναι κατοικήσιμοι.

Το επαναστατικό τηλεσκόπιο θα παραμείνει σε μια ειδική τροχιά γύρω από ένα σημείο στο διάστημα γνωστό ως L2 - ώστε να διατηρήσει τη θέση του σταθερή σε σχέση με τη Γη και τον Ήλιο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr