NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Επιμελητήριο Αργολίδας: Σε δεινή κατάσταση ο αγροτικός κόσμος του Νομού

Επιμελητήριο Αργολίδας: Σε δεινή κατάσταση ο αγροτικός κόσμος του Νομού

​«Σε πλήρη οικονομική καταστροφή οδηγούνται οι αγρότες της Αργολίδας μετά τον χθεσινό καταστροφικό παγετό που έπληξε τον νομό, με την θερμοκρασία να κατεβαίνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα κάτω των -7ο C»​, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Αργολίδας.

«Δυστυχώς» σημειώνει το Επιμελητήριο, «ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στο μέσον ενός συμπλέγματος αρνητικών γεγονότων, όπως οι ακραίες καιρικές συνθήκες, το υψηλό κόστος παραγωγής λόγω ακρίβειας και ανατιμήσεων και ενός απαράδεκτου συστήματος ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα η αγροτική οικονομία να οδηγείται σε μαρασμό, με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία του νομού μας, αλλά και της χώρας γενικότερα».

Το Επιμελητήριο Αργολίδας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αντιδράσει και να προβεί σε λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα προτείνει ότι πρέπει άμεσα:

  • να προβεί σε αποζημίωση του εισοδήματος των παραγωγών. Πρέπει με γρήγορους ρυθμούς να γίνουν οι εκτιμήσεις και προτείνεται ως τρόπος αποζημίωσης οι δηλώσεις ΟΣΔΕ και οι στοχευμένοι επιτόπιοι έλεγχοι, ενώ δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μπούμε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να σπαταλήσουμε χρόνο και χρήμα.
  • να κινηθεί άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης της όποιας βλάβης έχουν υποστεί οι αγρότες από τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος κατά την διάρκεια της νύχτας, όπου είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή των καλλιεργειών τους.

«Όλοι μαζί Συνεταιρισμοί, Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμοι και Επιμελητήριο, θα πρέπει να κινητοποιηθούμε, ώστε γρήγορα να λυθεί το πρόβλημα και οι αγρότες να πάρουν τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται. Διότι χωρίς πρωτογενή τομέα η Αργολίδα οδηγείται πλέον σε μαρασμό» καταλήγει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr