NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ηλεκτροκίνηση: Επένδυση 23 δισ. ευρώ από Renault, Nissan και Mitsubishi

Ηλεκτροκίνηση: Επένδυση 23 δισ. ευρώ από Renault, Nissan και Mitsubishi

Η συμμαχία των Renault, Nissan και Mitsubishi Motors θα επενδύσει 23 δισεκατομμύρια ευρώ στα ηλεκτρικά οχήματα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και θα αναπτύξει μια κοινή αρχιτεκτονική.

Η συμμαχία, στην πρώτη μεγάλη ανακοίνωσή της μετά από δύο χρόνια, είπε ότι οι εταίροι της θα λανσάρουν από κοινού 35 νέα ηλεκτρικά οχήματα στα επόμενα πέντε χρόνια, ως μέρος της νέας στρατηγικής, ενώ θα ακολουθήσουν και μια κοινή στρατηγική για να εξασφαλίσουν παγκόσμια χωρητικότητα παραγωγής μπαταριών 220 GWh έως το 2030.

Ως μέρος του σχεδίου, η Renault θα ηγηθεί της ανάπτυξης μιας κοινής κεντρικής ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής και θα παρουσιάσει το πρώτο «όχημα που θα βασίζεται εξ ολοκλήρου σε λογισμικό» έως το 2025.

Οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες στοχεύουν να έχουν κοινές πλατφόρμες μέχρι το 2026, από περίπου 60 τοις εκατό σήμερα.

Οι επικεφαλής και των τριών εταιρειών περιέγραψαν το κοινό όραμα για το 2030 σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας μια εικόνα ενότητας, μετά από μια περίοδο αναταραχής από τη σύλληψη του πρώην προέδρου της συμμαχίας, Carlos Ghosn.

Η επένδυση που ανακοίνωσε η νέα ηγετική ομάδα, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της συμμαχίας, Jean-Dominique Senard, είναι υπερδιπλάσια από τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη επενδύσει οι τρεις εταίροι στην ηλεκτροκίνηση.

Είπαν ότι τα 35 νέα EV μέχρι το 2030 είναι υπερτριπλάσια από τα 10 μοντέλα EV που κυκλοφορούν ήδη από τη Renault, τη Nissan και τη Mitsubishi.

Σύμφωνα με τον νέο οδικό χάρτη του 2030, οι τρεις εταιρείες θα αναπτύξουν πέντε κοινές πλατφόρμες EV που θα καλύπτουν το 90 τοις εκατό των 35 νέων μοντέλων EV.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr