NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ λένε ότι η Apple καταπνίγει τον ανταγωνισμό

Δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ λένε ότι η Apple καταπνίγει τον ανταγωνισμό

Η Apple καταπνίγει τον ανταγωνισμό μέσω του καταστήματος εφαρμογών της για κινητά, δήλωσαν οι γενικοί εισαγγελείς 34 πολιτειών των ΗΠΑ και η Περιφέρεια της Κολούμπια, καθώς άσκησαν έφεση κατά μιας απόφασης που θα επέτρεπε στον κατασκευαστή iPhone να συνεχίσει ορισμένες πρακτικές που εφαρμόζει.

Ενώ δεκάδες γενικοί εισαγγελείς έχουν καταθέσει πρόσφατες αντιμονοπωλιακές αγωγές εναντίον άλλων μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της ιδιοκτήτριας του Facebook, Meta Platforms, και της Google, κανένας μέχρι στιγμής δεν είχε βάλει στο στόχαστρο την Apple.

Οι νέες δηλώσεις, με επικεφαλής την πολιτεία της Γιούτα και σε συνδυασμό με το Κολοράντο, την Ιντιάνα, το Τέξας και άλλους, ήρθαν με αφορμή που έχει ασκηθεί, στο πλαίσιο δικαστικής διαμάχης μεταξύ της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Epic Games και της Apple.

«Η συμπεριφορά της Apple έχει βλάψει και βλάπτει τους προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά και εκατομμύρια πολίτες», ανέφεραν οι πολιτείες.

«Εν τω μεταξύ, η Apple συνεχίζει να μονοπωλεί τη διανομή εφαρμογών και τις λύσεις πληρωμών εντός εφαρμογής για iPhone, να καταπνίγει τον ανταγωνισμό και να συγκεντρώνει υπερανταγωνιστικά κέρδη στη βιομηχανία smartphone, σχεδόν τρισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο».

Η δικαστική απόφαση διαπίστωσε ότι οι προμήθειες από 15% έως 30% τις οποίες χρεώνει η Apple σε ορισμένους κατασκευαστές εφαρμογών, για τη χρήση ενός συστήματος πληρωμών εντός εφαρμογής που επιβάλει η εταιρεία, δεν παραβιάζουν τον αντιμονοπωλιακό νόμο.

Η Epic άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Την Πέμπτη, καθηγητές, ομάδες ακτιβιστών και οι πολιτείες συμμετείχαν σε δικαστικές καταθέσεις, στις οποίες αναφέρονται τα σχετικά νομικά επιχειρήματα.

Οι πολιτείες ανέφεραν στην κατάθεσή τους ότι το κατώτερο δικαστήριο υπέπεσε σε λάθος επειδή δεν εξισορρόπησε επαρκώς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κανόνων της Apple.

«Παραδόξως, οι εταιρείες με αρκετή ισχύ στην αγορά για να επιβάλλουν μονομερώς συμβόλαια προστατεύονται από τον αντιμονοπωλιακό έλεγχο – οι εταιρείες των οποίων οι δραστηριότητες προκαλούν τις περισσότερες αιτίες για αντιμονοπωλιακές ανησυχίες», είπαν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr