NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Έξυπνη συσκευή για την προστασία των προϊόντων μίας ΜμΕ από το ΕΠΑΛ Μυκόνου

Έξυπνη συσκευή για την προστασία των προϊόντων μίας ΜμΕ από το ΕΠΑΛ Μυκόνου

Η Οικονομία και Διοίκηση του ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου, έφτιαξε μία έ

Μία από τις θεμελιώδεις αρχές του σύγχρονου management είναι ότι “Cash is King”. Με άλλα λόγια “Το μετρητό είναι Βασιλιάς”. Αυτή η ρήση γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη τον τελευταίο καιρό, μιας και μία από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι η μειωμένη ρευστότητα. Ακόμα και αν μία επιχείρηση είναι κερδοφόρα, ένα σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την οδηγήσει σε λουκέτο.

Η μειωμένη ζήτηση τα χρόνια της κρίσης, η περιστολή των δανειοδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια, αλλά και η επιβολή των capital controls το καλοκαίρι του 2015, έχουν οξύνει σημαντικά τα προβλήματα ρευστότητας των ΜΜΕ.

Μία από τις λύσεις που προτείνονται στο κεφαλαιώδες αυτό πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι να διαχειριζόμαστε σωστά και με προσοχή τα αποθέματά μας.

Πολλές φορές το μυστικό για τη διαχείριση της μειωμένης ρευστότητας βρίσκεται στη διαχείριση αποθεμάτων. Αν έχετε υπερβολικά μεγάλο απόθεμα, τα μετρητά σας είναι “δεμένα” σε αυτό. Αν πάλι έχετε έλλειψη αποθεμάτων, τότε αφενός χάνετε πωλήσεις (και κατ’ επέκταση μετρητά) και αφετέρου το πιο πιθανό είναι να αναγκαστείτε να αγοράσετε σε υψηλότερη τιμή όταν βρίσκεστε σε ανάγκη.

Επομένως, ο σωστός προγραμματισμός της αναπλήρωσης των αποθεμάτων σας είναι πολύ σημαντικός. Αφιερώστε χρόνο στον προγραμματισμό αυτό, και εν ανάγκη επενδύστε σε λογισμικό διαχείρισης αποθεμάτων. Επίσης, μην ξεχνάτε να λαμβάνετε υπ’ όψιν άλλους εξωγενείς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη ζήτηση των προϊόντων σας, όπως η αλλαγή των τιμών του πετρελαίου, οι καιρικές συνθήκες κλπ., ανάλογα πάντα με την φύση της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας. epixeiro.gr - Κλαίρη Σαχά

Φυσικά οι λύσεις που προτείνονται από εισαγόμενα προϊόντα είναι πανάκριβες και έξω από την Ελληνική πραγματικότητα. Εμείς στην WareFid θέλουμε να καλύψουμε αυτό το κενό που υπάρχει στην Ελληνική πραγματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήσαμε το ομώνυμο προϊόν της εταιρίας μας WareFid.

Με ένα μικρό αντίτιμο και μεράκι από την πλευρά του σύγχρονου επιχειρηματία θα είναι πραγματικότητα : Η live παρακολούθηση της αποθήκης, η προστασία από κλοπές, η κερδοφορία ανά προϊόν και προμηθευτή, η δυνατότητα κατάρτισης ταμειακού προϋπολογισμού, η ανάλυση του νεκρού σημείου και όλα εκείνα τα εργαλεία που είναι χρήσιμα για να οδηγήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην κορυφή και καταξίωση μέσα σε ένα έντονο και εχθρικό περιβάλλον που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Σήμερα χωρίς το προϊόν μας, ένας καταστηματάρχης γνωρίζει στο περίπου τι κερδίζει, γνωρίζει στο περίπου τι αποθέματα έχει στην αποθήκη του, γνωρίζει στο περίπου ποιες

κλοπές γίνονται στο κατάστημα του, γνωρίζει στο περίπου τι ταμειακά διαθέσιμα έχει… Αλλά ΣΗΜΕΡΑ «στο περίπου», καμία σύγχρονη επιχείρηση δεν έχει ελπίδα να επιβιώσει.

Το προϊόν μας απευθύνεται στους νέους επιχειρηματίες αλλά και σε αυτούς που αισθάνονται νέοι. Σε αυτούς που φτιάχνουν την τύχη τους και δεν περιμένουν την τύχη να τους χαμογελάσει. Στους επιχειρηματίες που ξόδεψαν χρόνο, χρήματα, διάθεση και δεν θέλουν να αποτελέσουν άλλο ένα στατιστικό στοιχείο, σύμφωνα με το οποίο σε μία 5ετια το 80% περίπου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι καταδικασμένες να κλείσουν.

Ναι με την εισαγωγή της ιδέας-προϊόντος μας στην μικρομεσαία επιχείρηση θα έχει έναν επιπλέον φόρτο εργασίας ειδικά όταν γίνονται παραλαβές νέων προϊόντων, αλλά αυτό δεν συγκρίνεται με τα οικονομικά οφέλη που θα υπάρξουν με την χρήση του.

Το αντίτιμο είναι τόσο μικρό (βασικό πακέτο) που κάθε μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να αναλάβει. Είναι τόσο μικρό όσο το κόστος των τσιγάρων 3μηνών. Ευκαιρία να κοπεί και μία βλαβερή ανθρώπινη συνήθεια.

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και δυνατότητα αγοράς του προϊόντος μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας :

https://pkarageorg.sites.sch.g...

Φυσικά θα ήταν χαρά μας, να μας ακολουθήσετε : https://www.facebook.com/WareF...

https://instagram.com/warefid_...

Την ομάδα του WareFid του ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου απαρτίζουν :

Οι μαθητές αλφαβητικά : Βασίλεβα Ιβάνκα, Βιγλιάρης Γεώργιος, Γούτα Μαρία, Κάπρι Μπρισίλντα, Καραϊ Αρντίτ, Καραλή Αναστασία, Κλούρα Άννα, Κονταξάκη Τζένη, Κότσκα Ηλιάνα, Μπράχο Μαριαλένα, Ντάρδα Στέλα, Παπουτσή Ελένη, Πετράκης Ιωάννης, Σπαχίγια Μερβάν, Ταφαϊ Ραφαέλα, Ταφαϊ Αλίγε, Τσανγκάλοβα Άννα, Τσανγκάλοβα Βαλεντίνα, Τσάτη Εμμανουέλα,

Με Inspirational Mentors, την αξιότιμη κυρία Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού Με Σύμβουλο – εθελοντή, την αξιότιμη κυρία Δανάη Μπεζαντάκου, Managing Director της

Navigator Shipping Consultants, εθελόντρια του iforU, του μη κερδοσκοπικού σωματείου με στόχο την ενδυνάμωση και την καθοδήγηση γυναικών επιχειρηματιών.

Οι καθηγητές : Καραγεώργου Παναγιώτα, Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr