NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η BlackBerry πουλά πατέντες για κινητά και μηνύματα έναντι 600 εκατ. δολαρίων

Η BlackBerry πουλά πατέντες για κινητά και μηνύματα έναντι 600 εκατ. δολαρίων

​Η BlackBerry ανακοίνωσε την πώληση του πολυβραβευμένου χαρτοφυλακίου πατεντών της, για 600 εκατομμύρια δολάρια.

Αγοραστής είναι η «Catapult IP Innovations Inc.», μια νέα εταιρεία που περιγράφεται από την BlackBerry ως «ένα όχημα ειδικού σκοπού που δημιουργήθηκε για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων γύρω από πατέντες της BlackBerry».

Η BlackBerry λέει ότι οι πατέντες αφορούν «κινητές συσκευές, ανταλλαγή μηνυμάτων και ασύρματη δικτύωση». Αυτές είναι πατέντες που αφορούν τα τηλέφωνα BlackBerry, τα πληκτρολόγια QWERTY και το BlackBerry Messenger (BBM).

Η εταιρεία χρησιμοποίησε πρόσφατα αυτές τις πατέντες έναντι του Facebook Messenger, το 2018. Αυτό δεν ήταν κάτι καινούργιο για την BlackBerry, καθώς όταν ονομαζόταν RIM, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, έβαλε στο στόχαστρο εταιρείες όπως η Handspring και η Good Technology.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η χρηματοδότηση της Catapult για τη συμφωνία των 600 εκατομμυρίων δολαρίων είναι ένα δάνειο 450 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα δοθεί αμέσως στην BlackBerry σε μετρητά. Τα υπόλοιπα 150 εκατομμύρια δολάρια είναι υποσχετικές, με την πρώτη πληρωμή σε τρία χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι η Catapult είναι τώρα μια νέα εταιρεία με τεράστιο χρέος, χωρίς προϊόντα και χωρίς ταμειακές ροές. Υποθέτοντας ότι το σχέδιο δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει αμέσως, η Catapult πρέπει να αρχίσει να δημιουργεί χρήματα από τις πατέντες της BlackBerry με κάποιο τρόπο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr