NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Dolce & Gabbana καταργεί τη γούνα από ζώα υπέρ μιας «οικολογικής» εναλλακτικής

Η Dolce & Gabbana καταργεί τη γούνα από ζώα υπέρ μιας «οικολογικής» εναλλακτικής

​Η Dolce & Gabbana εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο οίκων μόδας που απαγορεύουν τη χρήση γούνας ζώων, ανακοινώνοντας ότι θα χρησιμοποιήσει μια βιώσιμη «οικολογική γούνα» σε μελλοντικές συλλογές.

Σε κοινή δήλωση με την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, Humane Society International, η ιταλική εταιρεία είπε ότι θα καταργήσει σταδιακά τη γούνα από φέτος.

Ωστόσο, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους κατασκευαστές γούνας» για τη δημιουργία «μιας βιώσιμης εναλλακτικής ψεύτικης γούνας που θα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά».

«Η Dolce & Gabbana εργάζεται για ένα πιο βιώσιμο μέλλον που δεν μπορεί να βασίζεται στη χρήση γούνας ζώων», δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ του ομίλου, Fedele Usai, προσθέτοντας: «ολόκληρο το σύστημα μόδας έχει σημαντικό κοινωνικό ρόλο ευθύνης που πρέπει να προωθηθεί και να ενθαρρυνθεί».

Με εταιρείες όπως η Chanel, η Prada και η Burberry να κάνουν παρόμοιες δεσμεύσεις τα τελευταία χρόνια, η D&G αντιμετώπισε αυξανόμενες εκκλήσεις να απαγορεύσει για τη γούνα ζώων -συμπεριλαμβανομένης της γούνας αλεπούς και βιζόν- από τις συλλογές της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr