NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Η Mantis και η Ecovium ενώνουν τις δυνάμεις τους

​Η Mantis και η Ecovium ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ο όµιλος ecovium και η Mantis ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν σε διεθνές επίπεδο ολοκληρωμένες και υπερσύγχρονες λύσεις στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας, συνδυάζοντας πλατφόρμες και συστήματα για τη διαχείριση αποθηκών, μεταφορών και αποστολών.

Η ecovium, πάροχος λύσεων λογισµικού στο χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, και η Mantis, διεθνής προµηθευτής συστηµάτων ∆ιαχείρισης Αποθηκών (WMS) µε έδρα την Αθήνα, ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους υπό την οµπρέλα του οµίλου ecovium. Η συγχώνευση τίθεται σε άµεση ισχύ και υποστηρίζει τον στόχο της ecovium να ιδρύσει µια νέα εταιρεία µε έδρα τη Γερµανία ως ένα διεθνή πάροχο βιώσιµων λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας. Η Ecovium και η Mantis ενώνουν τις δυνάµεις τους για να προσφέρουν ολοκληρωµένες λύσεις Supply Chain Execution, ειδικά σε εταιρείες που αναζητούν παγκόσµια κάλυψη και υποστήριξη. Η συναλλαγή υποστηρίχθηκε από την FSN Capital Partners, µια κορυφαία εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων στη Βόρεια Ευρώπη και σύµβουλο της FSN Capital Funds. Η FSN Capital, µε διαχείριση κεφαλαίων 4 δισ. ευρώ και γραφεία στο Όσλο, τη Στοκχόλµη, την Κοπεγχάγη και το Μόναχο, είναι ο κύριος επενδυτής της ecovium.

Ο Jasmino Burkic, ∆ιευθύνων Σύµβουλος του Οµίλου ecovium δήλωσε: “Τα Logistics αναπτύσσονται διαρκώς σε παγκόσµιο επίπεδο, συνδέοντας ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις. Οι πελάτες µας πρέπει να ανταποκρίνονται σε διαφορετικές απαιτήσεις όλο και πιο γρήγορα, ακριβώς επειδή οι διαδικασίες logistics δεν γνωρίζουν σύνορα. Ένας µόνο πάροχος πληροφορικής δεν είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει όλες τις διαδικασίες. Αυτός είναι και ο λόγος που ως όµιλος τοποθετούµαστε µε αλληλένδετες λύσεις και υποσυστήµατα Logistics. Μέσω του συµπληρωµατικού µας χαρτοφυλακίου και της τεχνογνωσίας της Mantis, µπορούµε πλέον να προσφέρουµε στους πελάτες µας διεθνείς λύσεις διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας.”

Η ecovium δηµιουργήθηκε το 2021 από τις 12 εταιρείες του Οµίλου MHP. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 στο Neustadt am Rübenberge της Γερµανίας και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο πάροχο λύσεων logistics στη Γερµανία και τις γερµανόφωνες περιοχές, µε 300 εργαζόµενους σε 12 τοποθεσίες που εξυπηρετούν περισσότερους από 3.000 πελάτες.

Με 120 εργαζόµενους και γραφεία σε 9 χώρες καθώς και πολλούς εξειδικευµένους συνεργάτες, η Mantis έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες στην Κεντρική - Ανατολική Ευρώπη, Ισραήλ, ΗΠΑ / Καναδά + Λατινική Αµερική, Μέση Ανατολή + Βόρεια Αφρική και Ασία - Ειρηνικό. Το Logistics Vision Suite (LVS) της Mantis, που αποτελεί τη ναυαρχίδα των συστηµάτων της είναι µια καινοτόµος σουίτα λογισµικού WMS / logistics που µπορεί εύκολα να προσαρµοστεί για επιχειρήσεις µε εξελιγµένες λειτουργίες αποθήκευσης και διανοµής και αυτοµατισµούς. Περισσότερες από 600 επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες κορυφαίες πολυεθνικές, που αντιπροσωπεύουν όλες τις µεγάλες βιοµηχανίες (3PL, Retail, Wholesale / Distribution + Manufacturing) και κανάλια πωλήσεων (παραδοσιακό και πολυκαναλικό ηλεκτρονικό εµπόριο) βασίζονται στο LVS της Mantis για τη διαχείριση, βελτιστοποίηση και αυτοµατοποίηση των παραδοσιακών κέντρων διανοµής και των κέντρων διανοµής ηλεκτρονικού εµπορίου.

Με τη στρατηγική κίνηση της Mantis να ενταχθεί στον όµιλο ecovium, και οι δύο εταιρείες κάνουν ένα σηµαντικό βήµα στις αντίστοιχες αναπτυξιακές τους στρατηγικές.

Ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, ∆ιευθύνων Σύµβουλος της Mantis δήλωσε:

“Οι επιχειρήσεις αναζητούν ολοκληρωµένες µε απλή υλοποίηση σουίτες λογισµικού SCE και λύσεις έτοιµες “µε το κλειδί στο χέρι”, δοκιµασµένες σε συγκεκριµένες κάθετες αγορές στις δικές τους γεωγραφικές περιοχές. Ακολουθώντας αυτή την τάση της αγοράς, επιδιώκουµε ενεργά να ενώσουµε τις δυνάµεις µας µε επιτυχηµένους παρόχους λογισµικού και λύσεων µε συµπληρωµατικό χαρτοφυλάκιο και συµπληρωµατική γεωγραφική κάλυψη. Σε αυτό το πλαίσιο, η ecovium ταιριάζει ιδανικά µε τη Mantis. Η συγχώνευση θα καταστήσει την ecovium παγκόσµιο πάροχο, που υποστηρίζεται από κορυφαίες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, µε πλήρες χαρτοφυλάκιο λύσεων διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας. Με αυτή τη στρατηγική τοποθέτηση, η ecovium θα παίξει βασικό ρόλο στις διεθνείς αγορές.”

Ως αποτέλεσµα της συγχώνευσης, ο όµιλος ecovium θα εξελιχθεί σε παγκόσµιο πάροχο λογισµικού και λύσεων µε συνολικά περισσότερους από 400 εργαζόµενους σε 21 τοποθεσίες παγκοσµίως, εξυπηρετώντας περίπου 4,000 πελάτες σε ένα ευρύ φάσµα αγορών.

“Είµαστε πολύ εντυπωσιασµένοι από τον κο Γιάννη Παναγιωτόπουλο και την οµάδα του. Έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά καθιερώνοντας τη Mantis ως κορυφαίο πάροχο WMS µε παγκόσµια εµβέλεια και η βαθιά τεχνογνωσία τους συµπληρώνει τέλεια τη στρατηγική µας. Ανυποµονούµε να συνεργαστούµε για να παρέχουµε στους πελάτες µας βιώσιµες και οικονοµικές λύσεις σε όλα τα επίπεδα και να χαράξουµε την πορεία για νέες καινοτοµίες στον τοµέα της εφοδιαστικής αλυσίδας”, καταλήγει ο Jasmino Burkic.

Ο Robin Mürer, Partner στην FSN Capital Partners, βλέπει τη συγχώνευση ως µια εξαιρετικά ελκυστική επενδυτική ευκαιρία:

“Η αγορά λογισµικού logistics αναπτύσσεται γρήγορα, τροφοδοτούµενη από την εκρηκτική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εµπορίου και την αυξανόµενη πολυπλοκότητα των αλυσίδων εφοδιασµού. Επιπλέον, η συγκεκριµένη αγορά εξακολουθεί να παρουσιάζεται κατακερµατισµένη και βλέπουµε µια σαφή ευκαιρία στην ενοποίησή της. Η ολοκληρωµένη αξιολόγησή µας έδειξε ότι η Mantis είναι πράγµατι αναγνωρισµένος ηγέτης σε διεθνές επίπεδο στην αγορά WMS και αντιµετωπίζεται πολύ θετικά από τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Εποµένως, πιστεύουµε ότι αυτή η συγχώνευση θα επιτρέψει στην ecovium να γίνει παγκόσµιος πάροχος ενός ολοκληρωµένου χαρτοφυλακίου λογισµικού logistics, µε ιδανική τοποθέτηση για ακόµα µεγαλύτερη ανάπτυξη.”

Σύµβουλοι της ecovium και της FSN Capital ήταν οι GLNS, Alvarez + Marsal, Crosslake, Frank Partners, Telescope Advisory και Zepos + Yannopoulos. Σύµβουλοι της Mantis ήταν η STIFEL, η Grant Thornton και η Kyriakides Georgopoulos.



... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr