NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Δύο θεματικές αφιερωμένες αποκλειστικά σε γονείς και παιδιά από το Start Project​

Δύο θεματικές αφιερωμένες αποκλειστικά σε γονείς και παιδιά από το Start Project​

Τον Φεβρουάριο το START Project θα προσφέρει 2 θεματικές αφιερωμένες αποκλειστικά σε γονείς και παιδιά και οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει στο www.startproject.gr/events​.

Το START Project είναι ένα πρόγραμμα της Socialinnov, το οποίο από το 2017 αποτελεί έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό κόμβο, ανοιχτό σε όλους, προσφέροντας μαθήματα εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (EATA), ενώ η συμμετοχή για το κοινό είναι δωρεάν.

Παρακάτω ακολουθούν οι περιγραφές και οι σύνδεσμοι για την εγγραφή σας στις 2 θεματικές του START Project, που αφιερωμένες αποκλειστικά σε γονείς και παιδιά:

09/02 Minecraft: Family Edition για γονείς και παιδιά – Online

Η δραστηριότητα αυτή έχει στόχο να δώσει την δυνατότητα σε γονείς και παιδιά να συνεργαστούν για να κατανοήσουν βασικές αρχές του προγραμματισμού και να αντιληφθούν τα οφέλη της χρήσης του. Μέσα από μια βιωματική άσκηση θα δούμε πώς λειτουργεί ένα πρόγραμμα φτιάχνοντας ένα απλό αλγόριθμο. Το παιχνίδι θα βοηθήσει να κατανοήσουμε με περισσότερη λεπτομέρεια τι χρειάζεται για να γράψουμε οι ίδιοι ένα πρόγραμμα. Για την συμμετοχή στο μάθημα δεν απαιτούνται καθόλου γνώσεις πληροφορικής. Απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να κατανοήσουν βασικές ιδέες πίσω την χρήση του προγραμματισμού και να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του.

16/02 Παίζοντας με τη δύναμη του αέρα: Unplugged STEM Δραστηριότητα για παιδιά και γονείς - Online

Η unplugged STEM δραστηριότητα συνδυάζει έννοιες των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών και οι μαθητές/τριες χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά θα δημιουργήσουν τα τεχνουργήματά τους, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο την δημιουργική τους σκέψη και την φαντασία. Η δραστηριότητα απευθύνεται σε μαθητές/τριες ηλικίας από 10 μέχρι 14 ετών και προτείνεται η συνεργασία με τους γονείς τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το: www.startproject.gr/events.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr