NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Fitness in Greece: Μια ελληνική επιχείρηση που πρωτοπορεί στον τουρισμό ευεξίας

Fitness in Greece: Μια ελληνική επιχείρηση που πρωτοπορεί στον τουρισμό ευεξίας
10_02_2022

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Χρηματοδότηση

Ο Άγγελος Σωφρόνης εδώ και σχεδόν 10 χρόνια δραστηριοποιείται στη βιομηχανία του Fitness. Έχοντας διδάξει μαθήματα Fitness σε συνέδρια σε 12 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και έχοντας κερδίσει την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό στην Ιταλία το 2017 για νέους παρουσιαστές Fitness, μπορούμε να πούμε ότι ζει και αναπνέει για το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται.

Επιπλέον, συνεργάζεται με γυμναστήρια και χώρους άθλησης παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ, μέσα σε όλα, ολοκληρώνει και το πτυχίο του στη διοίκηση επιχειρήσεων. Στόχος του είναι στο κοντινό μέλλον να πραγματοποιήσει και το μεταπτυχιακό του στα εφαρμοσμένα χρηματοοικονομικά.

Είχατε ασχοληθεί επαγγελματικά στο παρελθόν με κάποιο αντίστοιχο project που να αφορά το fitness;

Είχαμε ξεκινήσει με τους συνεργάτες μου το 2014, να πραγματοποιούμε δειλά-δειλά κάποιες μονοήμερες εκδηλώσεις γυμναστικής, οι οποίες μάλιστα, είχαν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Επιπλέον, τόσο η αγάπη του κόσμου όσο και η δική μας για το συγκεκριμένο αντικείμενο, μας ώθησε στο να πραγματοποιούμε 4 με 5 μικρές έως μεσαίες εκδηλώσεις τον χρόνο. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Η απόφασή του Άγγελου να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο project προήλθε τόσο από την τριβή του με το επάγγελμα του Trainer, όσο και από την αγάπη του για τα ταξίδια. Λόγω του συγκεκριμένου επαγγέλματος είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να διδάξει μαθήματα γυμναστικής σε αρκετά μεγάλα συνέδρια fitness και, όπως μας λέει και ο ίδιος, αυτό το γεγονός τον «έσπρωξε» στο να ασχοληθεί με τις διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού. Ο αρχικός ενθουσιασμός μετατράπηκε σε επιχειρηματική προσπάθεια από την ομάδα του, που γρήγορα συνειδητοποίησε τη δυναμική του συγκεκριμένου προϊόντος, ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα.

Ποια είναι οι βασικές υπηρεσίες που προσφέρει η Fitness in Greece;

Η επιχείρηση διοργανώνει Fitness & Team Building Retreats τόσο σε B2C όσο και σε B2B επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανώσεις μας περιλαμβάνουν, διαμονή, μεταφορά, σίτιση, διασκέδαση, fitness & wellness δραστηριότητες, outdoor & aqua training και σεμινάρια από business coaches και ψυχολόγους. Επιπλέον, παρέχουμε τεχνοοικονομική συμβουλευτική διοργανώσεων Fitness/Wellness και υπηρεσίες στελέχωσης τόσο σε ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, όσο και σε χώρους αθλητικού τουρισμού. Επίσης, οι υπηρεσίες μας παρέχονται online και δια ζώσης.

fitnessingreece-2.png?mtime=20220209133912#asset:327834

Πώς μπορεί να έρθει κάποιος σε επαφή μαζί σας;

Το βασικό κανάλι διανομής των υπηρεσιών μας αποτελεί κατά κύριο λόγο η ιστοσελίδα μας FitnessInGreece.com και δευτερευόντως τα social media Facebook, Youtube, Instagram και LinkedIn. Επιπλέον, μέχρι το καλοκαίρι οι δυνητικοί μας πελάτες και συνεργάτες θα έχουν τη δυνατότητα, να βρίσκουν τις υπηρεσίες μας τόσο σε τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, όσο και σε Fitness & Wellness Clubs.

Ήταν δύσκολο το εγχείρημα και το ξεκίνημα μιας τέτοιας επιχείρησης; Πόσο ισχυρός είναι ο ανταγωνισμός;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, το Fitness και οι διοργανώσεις αποτελούν τη βασική μας επαγγελματική απασχόληση, συνεπώς, είχαμε αποκτήσει μία σημαντική εμπειρία όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Εντούτοις, προφανώς και υπήρξαν αρκετές δυσκολίες, μέχρι το όραμα να μετατραπεί σε επιχειρηματικό σχέδιο και να αρχίσει να υλοποιείται. Οι συζητήσεις για έναρξη της επιχείρησης, δυστυχώς, συνέπεσαν με την αρχή της πανδημίας. Όπως λέει και ο σοφός λαός όμως, κάθε εμπόδιο για καλό, γιατί η παύση, η οποία ήρθε βίαια από τον covid-19, μας έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο να αναδιοργανώσουμε τις δυνάμεις μας και να στήσουμε από την αρχή τον σχεδιασμό. Τέλος, αναφορικά με τον ανταγωνισμό, η βιομηχανία του αθλητικού τουρισμού αναμένεται να έχει ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, εντούτοις, από την συγκεκριμένη αγορά λείπει η πρόταση αξίας, κάτι το οποίο η Fitnessingreece, θα αλλάξει μέσα από την ποιότητα των υπηρεσιών της. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τους ανταγωνιστές μας, τους οποίους σεβόμαστε.

Πώς σας επηρέασε ο κορωνοϊός; Σας άλλαξε με κάποιο τρόπο την στρατηγική σας;

Όπως είχε πει και ο Αννίβας “Aut viam inveniam aut faciam” («θα βρω έναν τρόπο, ή θα φτιάξω έναν»). Θα τολμήσω να πω ότι ο κορονοϊός μας επηρέασε θετικά. Eιδικότερα, βρήκαμε την ευκαιρία να αναπροσαρμόσουμε τις ανάγκες και τους στόχους μας στη συγκεκριμένη αγορά. Eπιπλέoν, συνάψαμε μεγάλες συμφωνίες με εταιρίες και ΜΚΟ οι οποίες μας βοήθησαν να επιταχύνουμε το επιχειρηματικό μας πλάνο και να δικτυωθούμε με την αγορά. Τέλος, μεταφέραμε μέρος των υπηρεσιών μας online, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες στους πελάτες/συνεργάτες μας.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης; Μ' άλλα λόγια, γιατί να προτιμήσει κάποιος τις υπηρεσίες σας;

Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα συνίσταται τόσο στο είδος του επιχειρηματικού μας μοντέλου, όσο και στην ομάδα των συνεργατών μας. Πιο συγκεκριμένα, η Fitnessingreece αποτελεί μια σύγχρονη δημιουργική ομάδα και παρέα, η οποία αποτελείται από προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής, business coaches, συμβούλους επιχειρήσεων, οικονομολόγους και Tour Operators, οι οποίοι εργάζονται μαζί στον συγκεκριμένο τομέα 10 έτη. Επίσης, η Fitnessingreece αποτελεί τη μοναδική εταιρεία στην ελληνική αγορά, η οποία επιχειρεί ανθρωποκεντρική και ολιστική προσέγγιση, εξατομικεύοντας πλήρως τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και για τις εταιρείες, παρέχοντας μια εμπειρία ζωής σε ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική. Τέλος, η εταιρεία έχει συνεργάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη και από το 2022, θα αρχίσει τη λειτουργία των πρώτων της παραρτημάτων, γεγονός το οποίο μας επιτρέπει να έχουμε τεράστια ευελιξία και πληθώρα επιλογών.

FitnessinGreece-1.jpg?mtime=20220209133601#asset:327827

Πώς φαντάζεστε την επιχείρησή σας σε 5 χρόνια από τώρα;

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό μας σχέδιο αλλά και το προσωπικό μου όραμα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Fitnessingreece, στόχος είναι η εταιρεία τα επόμενα πέντε χρόνια να είναι ηγέτης στην ελληνική αγορά και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη, στον τομέα του αθλητικού τουρισμού και των Team Building Retreats. Επίσης, στα πλαίσια της ανάπτυξης του brand μας, θέλουμε κάθε υπηρεσία η οποία αφορά αθλητικές και εταιρικές διοργανώσεις να σχετίζεται με το όνομα της Fitnessingreece. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρω ότι όλοι μας στην εταιρεία έχουμε στόχο τη συνέχιση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, καθώς αποτελούμε τη μοναδική εταιρεία η οποία είναι φιλική προς ΑΜΕΑ και δίνει την ευκαιρία σε μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς να έρθουν σε επαφή μαζί της.

Πώς μάθατε για το The People's Trust;

Για τον συγκεκριμένο οργανισμό έμαθα από έναν στενό μου συνεργάτη, στον οποίο όταν εκμυστηρεύτηκα τις σκέψεις μου για τη δημιουργία της εταιρείας μου, μου το συνέστησε ανεπιφύλακτα.

Με ποιο τρόπο σας βοήθησε ο οργανισμός;

Η οικονομική αρωγή από το The People's Trust, με βοήθησε στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού Fitness , στην αγορά ηχητικού εξοπλισμού, στη διαφήμιση της εταιρείας μου και στη δημιουργία της ιστοσελίδας μας. Επιπλέον, μετά τη χορήγηση της χρηματοδότησης τα στελέχη του οργανισμού, συνεχίζουν να παρέχουν στην Fitnessingreece υπηρεσίες χρηματοοικονομικής καθοδήγησης και mentoring. Τέλος, το The People’s Trust, καλλιεργεί συνεχώς συνθήκες συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών τις οποίες έχει βοηθήσει οικονομικά και συμβουλευτικά.

Θα προτείνατε το The People's Trust σε ένα νέο επιχειρηματία και γιατί;

Φυσικά και ναι! Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε μία οικονομία όπως της Ελλάδος, η οποία τα τελευταία 10 χρόνια έχει έρθει αντιμέτωπη με την κρίση, να υφίσταται ένας οργανισμός όπως το The People’s Trust, ο οποίος να παρέχει οικονομική στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι γνωστό ότι λόγω γραφειοκρατίας και προβλημάτων ρευστότητας, οι τράπεζες δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν νεοφυείς επιχειρήσεις στα αρχικά τους στάδια. Επιπροσθέτως, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οικονομική στήριξη παρέχεται με τη μορφή αρωγής ή με τη μορφή άτοκου δανείου, το οποίο έχει τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις της αγοράς. Τέλος, η βοήθεια του οργανισμού επεκτείνεται και σε άλλους τομείς πέραν της χρηματικής χορήγησης.

fitnessingreece-3.png?mtime=20220209133904#asset:327832


Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr