NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η realme «βλέπει» την Ελλάδα - Έρχονται τηλεοράσεις, laptop και tablet

Η realme «βλέπει» την Ελλάδα - Έρχονται τηλεοράσεις, laptop και tablet

​Μια ενδιαφέρουσα «ματιά» στη σημασία που θα μπορούσε να έχει η ελληνική αγορά για τα μελλοντικά στρατηγικά πλάνα της realme έδωσε σήμερα η εταιρεία, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους για το λανσάρισμα της νέας realme 9 Pro Series.

Σε ερώτηση του epixeiro.gr σχετικά με ενδεχόμενη επένδυση της realme στην Ελλάδα, ο Μπάμπης Δημόπουλος, Country Manager της εταιρείας για την ελληνική αγορά, σημείωσε πως οι τηλεοράσεις της realme θα συναρμολογούνται στην Ευρώπη, οπότε θα μπορούσε να μπει και η Ελλάδα στο πλάνο, για το assembly τέτοιων συσκευών στην χώρα μας και για την αγορά των Βαλκανίων. Εντούτοις, αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι επίσημο ούτε κάτι που θα μπορούσε να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποτελώντας περισσότερο «σκέψεις» παρά οτιδήποτε άλλο.

Το σίγουρο είναι πως οι τηλεοράσεις της realme θα συναρμολογούνται στην Ευρώπη και πως τα πλάνα της κινεζικής εταιρείας είναι να επενδύσει αρκετά στη Γηραιά ήπειρο, να αναπτυχθεί γενικότερα στη συγκεκριμένη αγορά, αλλά και να αναπτύξει τις αποθήκες που απαιτούν οι συγκεκριμένες διαδικασίες. Σε ερώτηση μας σχετικά με το εάν οι εγκαταστάσεις για την αποθήκευση των προϊόντων θα μπορούσαν να βρίσκονται και στην Ελλάδα, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε πως «θα μπορούσαν να είναι εδώ για τα Βαλκάνια, αλλά πρέπει να ανέβει αρκετά και το μερίδιο μας» για να γίνει κάτι τέτοιο.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε πως σε θέματα διαθεσιμότητας «η realme βρίσκεται στα καλύτερα επίπεδα της», ειδικά στις 5G συσκευές και στα νέα 9 Pro Series. Όσον αφορά στο οικοσύστημα, αναμένεται σίγουρα το λάνσάρισμα τηλεοράσεων με το brand της realme στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς -και πιθανότατα μέσα στον Μάρτιο- ενώ στο πλάνο (για δεύτερο με τρίτο τρίμηνο) είναι να φτάσουν και tablet αλλά και φορητοί υπολογιστές.

Όσον αφορά σε μερίδια αγοράς, σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα, στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 και βάσει sell-in (πωλήσεις που πραγματοποιούνται από την κατασκευάστρια στους μεταπωλητές), η realme βρέθηκε στην 3η θέση. Την ίδια στιγμή, βάσει της GfK και για το ίδιο τρίμηνο, στο sell-out (πωλήσεις από τους μεταπωλητές στους καταναλωτές), βρέθηκε στην 4η θέση. Στους operators το μερίδιο αγοράς έφτασε στο 6% και στο retail στο 7%, με πιο «δυνατούς» Cosmote και Κωτσόβολο. «Είμαστε νούμερο 4 σταθερά, ελπίζω στο 1o τρίμηνο να το κρατήσουμε» τόνισε. Άλλωστε, στην ίδια θέση βρίσκεται και στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στην Πολωνία είχε φτάσει και στην τρίτη.

Τέλος, σημειώνεται πως μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 αναμένεται και η ανάπτυξη της ελληνικής ιστοσελίδας της realme.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr