NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

«Royal Thyme»: Αντισηπτικά με βάση το θυμάρι από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Γιαννιτσών

«Royal Thyme»: Αντισηπτικά με βάση το θυμάρι από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Γιαννιτσών

Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση 2022» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων Ελλάδας /Junior Achievment Greece και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχεδίασαν και ανέπτυξαν την «επιχείρηση» «Royal Thyme», μετά τις επιτυχημένες εικονικές επιχειρήσεις «Pella Travel Guide», «Πελλαία Φύση» και «Oil4All», που δημιούργησαν κατά τις προηγούμενες συμμετοχές τους.

Με αφορμή την πανδημία και την αυξημένη ανάγκη για ατομική υγιεινή και περιποίηση χεριών, ανακάλυψαν τις αντισηπτικές ιδιότητες του θυμαριού και δημιούργησαν αντισηπτικό τζελ χεριών με βάση το θυμάρι.

Το θυμάρι χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό του αντισηπτικού τζελ και βρίσκεται άφθονο στην περιοχή των Γιαννιτσών και, συγκεκριμένα, στις πλαγιές του βουνού Πάϊκου. Περιέχει ουσίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση και ανακούφιση βακτηριακών ερεθισμών.

«Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των μαθητών να αφιερώσουν χρόνο για τη δημιουργία της εικονικής επιχείρησης καθώς η πλειοψηφία τους αποτελείται από ενήλικες εργαζόμενους με οικογένεια. Το αποτέλεσμα ικανοποίησε όλη τη σχολική κοινότητα και ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες» επισημαίνει ο υπεύθυνος καθηγητής της εικονικής επιχείρησης Χρήστος Καλαϊτζίδης-οικονομολόγος.

Για πρώτη φορά φέτος λειτούργησε στο διαγωνισμό ο θεσμός του «Inspirational Mentor». Οι συμμετέχοντες ένοιωσαν μεγάλη χαρά και τιμή που ο Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης είναι ο δικός τους «Inspirational Mentor» και μέσα από αυτή την συνεργασία αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες.

«Με μεγάλη χαρά συμμετέχω στο πρόγραμμα. Παρόλο που δραστηριοποιούμαι στον επαγγελματικό χώρο εδώ και χρόνια , η δημιουργία μιας επιχείρησης με τους συμμαθητές μου ήταν μια ωραία πρόκληση» δήλωσε η Κυριακή Χατζηιωαννίδου Διευθύντρια Προσωπικού της «Royal Thyme». «Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με τη δημιουργία του promo video της Royal Thyme και έτσι δείχνω έμπρακτα τις γνώσεις μου στην τεχνολογία και την αγάπη μου γι΄ αυτή» τόνισε η υπεύθυνη του τμήματος Μάρκετινγκ. Τέλος ο Χρήστος Μουρατίδης, υπεύθυνος Πωλήσεων δήλωσε ικανοποιημένος που του δόθηκε η δυνατότητα να μάθει στην πράξη σχετικά με τις επιχειρήσεις και να συνεργαστεί με τους συμμαθητές του για τη δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης.

Με τα έσοδα της επιχείρησης τους οι μαθητές σκοπεύουν να ενισχύσουν το εργαστήριο Πληροφορικής με επιπλέον εξοπλισμό.

Μότο τους: Royal Thyme: « Η φύση στα χέρια σας»

Royal_Thume_products.jpg?mtime=20220228143121#asset:331644

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα “Royal Thyme” στο FaceBook. https://www.facebook.com/RoyalThyme

Υπεύθυνοι καθηγητές:

  • Χρήστος Καλαϊτζίδης – Εκπαιδευτικός Οικονομολόγος, MSc.
  • Μαρία Καρύπη - Διευθύντρια, Εκπαιδευτικός Νομικών Επιστημών , MSc.
  • Νίκος Καράπατσας- Εκπαιδευτικός Πληροφορικής , MSc.

Εθελοντές:

  • Χρήστος Καϊσούδης - Βιοκαλλιεργητής

Ιnspirational Mentor:

  • Αλέξης Χαρίτσης – Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr