NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Visa & Mastercard μπλοκάρουν τα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Visa & Mastercard μπλοκάρουν τα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Οι αμερικανικές εταιρείες καρτών Visa και Mastercard απέκλεισαν πολλά ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από το δίκτυό τους, ακολουθώντας τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Visa δήλωσε τη Δευτέρα ότι λαμβάνει άμεσα μέτρα για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τις ισχύουσες κυρώσεις, προσθέτοντας ότι θα δωρίσει 2 εκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια. Η Mastercard υποσχέθηκε επίσης να συνεισφέρει 2 εκατομμύρια δολάρια.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές τις επόμενες ημέρες για να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις συμμόρφωσής μας, καθώς αυτές εξελίσσονται», ανέφερε η Mastercard σε ξεχωριστή δήλωση αργά τη Δευτέρα.

Οι σχετικές κυρώσεις απαιτούν από τη Visa να αναστείλει την πρόσβαση στο δίκτυό της για οντότητες που αναφέρονται ως Ειδικά Προσδιορισμένοι Υπήκοοι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσθέσει διάφορες ρωσικές χρηματοπιστωτικές εταιρείες στη λίστα, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας της χώρας και του δεύτερου μεγαλύτερου δανειστή, VTB.

Πολλές δυτικές τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες και άλλες έχουν διακόψει τους δεσμούς τους με τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες της χώρας απαράδεκτες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr