NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Μπλόκο στα video games: Αφαιρούνται οι ρωσικές ομάδες από FIFA και NHL

Μπλόκο στα video games: Αφαιρούνται οι ρωσικές ομάδες από FIFA και NHL

​Η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία αφαίρεσης τόσο των εθνικών ομάδων της Ρωσίας όσο και των επαγγελματικών συλλόγων της χώρας, από τα video games της.

Αυτό θα περιλαμβάνει τα NHL 22, FIFA 22, FIFA Online και FIFA Mobile. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα αποσυρθούν οι ομάδες από τα παιχνίδια, αλλά η εταιρεία λέει ότι έχει «ξεκινήσει τις διαδικασίες».

Η EA λέει ότι η απόφαση ελήφθη «σε συμφωνία με τους εταίρους μας στη FIFA και την UEFA», καθώς και με το IIHF. Αυτά τα όργανα -που διαχειρίζονται το παγκόσμιο και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και το διεθνές χόκεϊ, αντίστοιχα- απαγόρευσαν πρόσφατα τις ρωσικές ομάδες από όλες τις διοργανώσεις «μέχρι νεωτέρας».

Εκτός από τις ρωσικές ομάδες, το NHL 22 θα αφαιρέσει επίσης και τους λευκορωσικούς συλλόγους. Η απόφαση δεν φαίνεται να επηρεάζει την παρουσία Ρώσων παικτών σε κανένα από τα δύο αθλήματα.

«Η EA Sports στέκεται αλληλέγγυα με τον ουκρανικό λαό και όπως τόσες άλλες φωνές σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, καλεί για ειρήνη και τερματισμό της εισβολής στην Ουκρανία», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Εκτός από την κατάργηση ομάδων, η EA λέει ότι «αξιολογεί ενεργά τις σχετικές αλλαγές σε άλλους τομείς των παιχνιδιών μας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr