NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

«My_Pine»: H μαθητική «start up» που μετατρέπει τις πευκοβελόνες σε οικολογικό καθαριστικό

«My_Pine»: H μαθητική «start up» που μετατρέπει τις πευκοβελόνες σε οικολογικό καθαριστικό

Το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση που δημιούργησε στην υλοποίηση Προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας. Δεκαεπτά μαθητές/τριες όλων των τάξεων συμμετέχουν και φέτος, μέσω του Ομίλου Οικονομίας, στο Πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση 2022» του Junior Achievement Greece.

Η πρόκληση για όλους ήταν πολύ μεγάλη γιατί οι συμμαθητές/τριές τους πέρσι, μέσω του ίδιου Προγράμματος, δημιούργησαν την Επιχείρηση FlowOn, και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη χώρα μας και τη δεύτερη στην Ευρώπη. Ήθελαν, λοιπόν, να βιώσουν κι αυτοί την εμπειρία που με τόσο ενθουσιασμό περιέγραψαν οι συμμαθητές/τριές τους!

Συγκλονισμένοι/ες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, στον απόηχο της καλοκαιρινής Ελλάδας που τυλίγεται κάθε χρόνο στις φλόγες, θέλησαν να συμβάλλουν με ουσιαστικό τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι ξερές πευκοβελόνες - εξαιρετικά εύφλεκτες λόγω της ρητίνης - είναι τεράστιες ποσότητες καύσιμης ύλης που ευνοούν την εξάπλωση της φωτιάς. Αποφάσισαν λοιπόν να απαλλάξουμε τα δάση από έναν μεγάλο τους εχθρό.

Δημιούργησαν έτσι την Μαθητική Εικονική Επιχείρηση My_Pine η οποία συλλέγει με σεβασμό προς το δάσος πευκοβελόνες και δημιουργεί με αυτές αγνά και οικολογικά προϊόντα απολύμανσης και καθαρισμού επιφανειών μικροβιοκτόνα, πλήρως βιοδιασπώμενα, χωρίς χλώριο, αμμωνία ή φωσφόρο. Τα προϊόντα παράγονται με τον πειραματικό έλεγχο του Τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκεί που οι άλλοι βλέπουν ένα άχρηστο, βλαβερό και επικίνδυνο υλικό που αυξάνει το θερμικό φορτίο των δασών και εμποδίζει τη διαδοχή των οικοσυστημάτων, τα παιδιά είδαν τον τρόπο να προστατεύσουν την υγεία μας και το περιβάλλον.

My_Pine2.jpg?mtime=20220304042908#asset:332788

Η My_pine εισέρχεται σε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο. Άλλωστε στα χρόνια της πανδημίας οι πωλήσεις των πολυκαθαριστικών αυξήθηκαν κατά 36%. Με αειφορικά διαθέσιμη πρώτη ύλη μηδενικού κόστους, δημιουργούν value for money προϊόντα, τα οποία καθαρίζουν και απολυμαίνουν, χωρίς να «λερώνουν» τον πλανήτη και σε αντίθεση με τα αντίστοιχα χημικά δεν απειλούν την υγεία μας. Προς το παρόν, δημιούργησαν δύο τύπους προϊόντων, ένα απολυμαντικό και ένα απολυμαντικό - καθαριστικό επιφανειών, τα οποία έχουν τη θέση τους σε κάθε σπίτι, γραφείο, επιχείρηση, παντού. Οι δήμαρχοι Νεάπολης - Συκεών, Καλαμαριάς και Τρικάλων βλέπουν επίσης θετικά την αγορά των προϊόντων ιδιαίτερα για τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς. Μάλιστα, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών προτίθεται να δωρίσει στη επιχείρησή τη συσκευή παραγωγής, που μέχρι στιγμής τους προσφέρει ευγενικά το Τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Με όραμα έναν βιώσιμο τρόπο ζωής, τα παιδιά προτείνουν στροφή στα φυσικά υλικά και φέρνουν την υγεία και την ευεξία του δάσους στην καθημερινότητά μας. Σε μια εποχή που η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία προβλέπει μια πολιτική «βιώσιμων προϊόντων», επικεντρωμένη στη μείωση της σπατάλης υλικών, υιοθετούν τη φιλοσοφία ESG (Environment, Social, Governance) και ενώνουν τις προσπάθειές τους με όσους δεσμεύονται για να μην αυξηθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 1,5°C τα επόμενα χρόνια.

My_Pine3.jpg?mtime=20220304043129#asset:332797

Για τα παιδιά, η My_Pine δεν είναι απλά ένας σχολικός όμιλος που τους βοηθά να αποκτήσουν γνώσεις, να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα από τους ρόλους και τα καθήκοντα που ανέλαβαν. Η My_Pine είναι ο τρόπος που επέλεξαν για να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο, ένα βιώσιμο μέλλον, έναν πράσινο πλανήτη!

Ευχαριστούν ιδιαίτερα όλους όσοι στηρίζουν στην προσπάθειά τους: τους σύμβουλους-εθελοντές της ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης κκ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και Γεώργιο Βαρελά, τον καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Νταλό, την Δασάρχη Θεσσαλονίκης κα Τατιάνα Καλαϊτζή και τον δασολόγο κ. Φώτη Κιορτσή, τον Δήμαρχο Νεάπολης Συκεών κ. Σίμο Δανιηλίδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μιχάλη Βουλγαρίδη, τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Ι. Δαρδαμανέλη τον Δήμαρχο Τρικάλων κ. Δ. Παπαστεργίου και τον επιχειρηματία κ. Δημήτριο Λακασά.

Επιχειρηματικό Βίντεο

Μπορείτε να ψηφίσετε την My_Pine στον διαγωνισμό «Καλύτερο Promo Video Eικονικών Επιχειρήσεων 2022» του JA Greece: www.jagreece.org/promovoting

Instagram: https://www.instagram.com/mypine_ja/.

Facebook: https://www.facebook.com/people/Mypine-Jagreece/100077454646555/.

Twitter: https://mobile.twitter.com/mypineja.

Σύμβουλοι – Εθελοντές: Ιωάννης Παπαδόπουλος – IKEA Θεσ/νίκης, Γεώργιος Βαρελάς - IKEA Θεσ/νίκης

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Άννα Ματσιώρη, Νικόλαος Τερψιάδης, Κυριακή Βασιλού

Οι μαθητές/τριες:

  • Μαρία-Ελευθερία Τσιαούση - Γενική Διευθύντρια
  • Θεοδώρα Μπίλλια - Υποδιευθύντρια
  • Γαβριηλίδης Νικόλαος – Στέλεχος Τμήματος Πληροφορικής
  • Γώγου Αφροδίτη –Δ/ντρια Τμήματος Παραγωγής
  • Δημητριάδου Ιωάννα-Στέλεχος Τμήματος Marketing
  • Κλεάνθους Μελίττα -Δ/ντρια Δημοσίων Σχέσεων
  • Μαλασίδη Κορίνα-Δ/ντρια Marketing
  • Μαλασίδης Βασίλειος – Στέλεχος Τμήματος Παραγωγής
  • Μαραντίδου Λωίδα -Στέλεχος Τμήματος Πωλήσεων
  • Ομήρου Ανδρέας - Στέλεχος Παραγωγής
  • Παπαγεωργίου Δημήτριος-Δ/ντής Πληροφορικής
  • Σαμουηλίδης Ισάακ Πολυχρόνης - Στέλεχος Τμήματος παραγωγής
  • Σαραφείδη Κωνσταντίνα-Στέλεχος Τμήματος Marketing
  • Σεβαστίδου Ζωή-Στέλεχος Τμήματος Πωλήσεων
  • Στρακαλή Δήμητρα-Στέλεχος Τμήματος Πληροφορικής
  • Τσερκέζης Βασίλειος-Δ/ντής Οικονομικού Τμήματος
  • Χατζηαντωνίου Νικόλαος -Στέλεχος Τμήματος Marketing
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr