NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Παγκόσμια ημέρα γυναίκας: 6 γυναίκες που άνοιξαν το δικό τους digital marketing agency

Παγκόσμια ημέρα γυναίκας: 6 γυναίκες που άνοιξαν το δικό τους digital marketing agency

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα και είναι ευκαιρία να τιμήσουμε τις γυναίκες ηγέτες, επιχειρηματίες και στελέχη. Αυτές που πήραν το ρίσκο, εναντιώθηκαν σε κάθε αρνητική σκέψη και ρίσκαραν να κάνουν ένα μεγάλο πρώτο βήμα και το πιο δύσκολο της καριέρας τους, να δημιουργήσουν από την αρχή κάτι δικό τους.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικές γυναίκες που ρίσκαραν και δημιούργησαν το δικό τους digital marketing agency αφού πρώτα ολοκλήρωσαν το Masterclass in Digital & Social Media Marketing της Knowcrunch στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Πέπη Ρουμελιώτη -The Two Fridas

Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση;

Η ευελιξία και η οργάνωση του προσωπικού μου χρόνου, καθώς και η δυνατότητα που σου δίνεται να συμμετέχεις ενεργά σε όλα τα επίπεδα μιας digital στρατηγικής, ήταν κάτι που πάντα με γοήτευε. Επομένως, η δημιουργία της δικής μου επιχείρησης ήταν, λίγο πολύ, μονόδρομος.

Υπήρξε κάτι το οποίο σε φόβισε;

Πάντα υπάρχουν φόβοι σε κάθε τι που σε απομακρύνει, από την δική σου ζώνη ασφαλείας. Ωστόσο, αν πάρεις μια βαθιά ανάσα και απλά τολμήσεις να περπατήσεις προς τα εκεί που σε οδηγεί η καρδιά σου, τότε δια μαγείας, εξαφανίζεται κάθε είδους δισταγμός και αρχίζεις να ανακαλύπτεις πως όλα είναι στο μυαλό σου και πουθενά αλλού. Αρκεί, να ξεκινήσεις!

Ήταν εύκολη διαδικασία;

Η διαδικασία, σίγουρα ενέχει αρκετές δυσκολίες. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Υπάρχουν πολλά συναισθηματικά στάδια ανάμεσα στα οποία αμφιταλαντεύεσαι. Εξίσου πολλές είναι και οι μέρες που το άγχος και η ανησυχία πρωταγωνιστούν. Το μυστικό είναι ένα: Μην χάσεις το focus σου! Αν, αυτό που θέλεις να κάνεις, εξακολουθεί να είναι για σένα σημαντικό, τότε κάθε δυσκολία θα μεταμορφώνεται σε εμπειρία και θα σε βοηθάει να προχωράς!

Πώς έχει διαμορφωθεί σήμερα η επιχείρησή σου;

Είμαστε μια ομάδα από τέσσερα άτομα που καλύπτουμε όλο το φάσμα του digital marketing αλλά και της επικοινωνίας. Έχουμε, επίσης, έναν κύκλο αξιόλογων εξωτερικών συνεργατών που πλαισιώνουν την ομάδα μας σε κάθε project αλλά και σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Στόχος μας, είναι να συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε και να εμπλουτίζουμε την ομάδα μας, με νέους και εξίσου ταλαντούχους συνεργάτες! Μήπως, ενδιαφέρεται κανείς;

Συνεχίζει να σε βοηθάει η Knowcrunch ενώ ήδη τρέχεις το δικό σου agency;

Η Knowcrunch στηρίζει την προσπάθειά μας και βρίσκεται δίπλα σε κάθε μας βήμα αλλά και σε οποιαδήποτε δυσκολία συναντήσουμε. Οι επαφές αλλά και οι γνώσεις που κατακτάς από την συγκεκριμένη διαδρομή, είναι ο θησαυρός μας, σε αυτό το μοναδικό και συνάμα τόσο δημιουργικό ταξίδι της δημιουργίας της δικής σου επιχείρησης και όχι μόνο!

Εύη Γκόβα – Chilly Cherry digital agency

Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση;

Ήταν κάτι που το σκεφτόμουν και το ήθελα από τη στιγμή που ολοκλήρωσα το course.

Η απόφαση ήρθε κατόπιν συζήτησης με την ομάδα. Εγώ δούλευα ήδη ως Social Media Manager σε μια επιχείρηση και στην αρχή μοίραζα το χρόνο μου και στα δύο. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να παραιτηθώ και να αφιερώσω όλο το χρόνο στο δικό μας agency ώστε να αναπτυχθούμε περισσότερο.

Υπήρξε κάτι το οποίο σε φόβισε;

Το μόνο που με φόβιζε όταν ξεκινήσαμε ήταν η κατάσταση που επικρατούσε στην αγορά και τις επιχειρήσεις. Ξεκινήσαμε εν μέσω COVID και οι επιχειρήσεις ζούσαν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Αυτό από τη μια είχε σαν αποτέλεσμα, ναι μεν να αναγνωρίσουν τη χρησιμότητα της παρουσίας στα social media, αλλά ταυτόχρονα να είναι ζορισμένες οικονομικά και να φοβούνται να κάνουν νέες επενδύσεις.

Ήταν εύκολη διαδικασία;

Η διαδικασία ήταν σχετικά εύκολη στη δική μας περίπτωση, δεδομένου ότι ένα μέλος της ομάδας είναι και λογιστής. Αυτό είναι ένα μεγάλο ατού για την ομάδα μας.

Πώς έχει διαμορφωθεί σήμερα η επιχείρησή σου;

Ξεκινήσαμε ως μια ομάδα 4 ατόμων και παραμένουμε έτσι προς το παρόν. Για ένα agency που ακόμα δεν έχει κλείσει τα 2 χρόνια λειτουργίας, θεωρώ ότι ο αριθμός αλλά κ η δυναμική της ομάδας μας καλύπτει. Εύχομαι να βελτιωθεί η κατάσταση στην οικονομία συνολικά, ώστε να "μεγαλώσει" κι άλλο η επιχείρησή μας.

Συνεχίζει να σε βοηθάει η Knowcrunch ενώ ήδη τρέχεις το δικό σου agency;

Η αλήθεια είναι ότι έχοντας αποφοιτήσει από τη Κnowcrunch νιώθεις μέλος μιας μεγάλης οικογένειας. Και ως γνωστό τα μέλη μιας οικογένειας στηρίζουν το ένα το άλλο!

Μέλη της ομάδας μας για παράδειγμα έχουν παρακολουθήσει και άλλα σεμινάρια εκτός του Diploma Digital & Social Media Marketing.

Επίσης έχουμε άριστες επαφές με τους περισσότερους καθηγητές και μάλιστα με κάποιους από αυτούς συνεργαζόμαστε κιόλας.

Έλια Μπαλτά - Olive

Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση;

Νομίζω πως ήταν η στιγμή που ήμουν πλέον βέβαιη ότι έχω επιτύχει αυτό που ήθελα από μικρή. Να ξυπνάω το πρωί με χαμόγελο πηγαίνοντας στη δουλειά μου, γνωρίζοντας ότι η κάθε μέρα είναι ένα καινούριο δημιουργικό ταξίδι.

Υπήρξε κάτι το οποίο σε φόβισε;

Με φόβισε το «επιχειρείν», καθώς είναι διαφορετικό θέμα να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις και άλλο το να είσαι καλός επιχειρηματίας. Μετά από λάθη, απογοητεύσεις αλλά και επιτυχίες, μαθαίνεις.

Ήταν εύκολη διαδικασία;

Χρειάστηκε να αφιερώσω πολύ προσωπικό χρόνο, άγχη και ανησυχίες, ωστόσο όμως στο τέλος της μέρας επικρατούσε ένα: το αίσθημα της ικανοποίησης ότι ο πιο μεγάλος προσωπικός μου στόχος είχε πλέον επιτευχθεί.

Πώς έχει διαμορφωθεί σήμερα η επιχείρησή σου;

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας, η Olive σήμερα αποτελείται πλέον από μια ομάδα ταλαντούχων νέων -που χάρη σε εκείνους- έχει καταφέρει να δραστηριοποιείται τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα, παρέχοντας υπηρεσίες online αλλά και offline marketing σε ένα ποικιλόμορφο πελατολόγιο.

Συνεχίζει να σε βοηθάει η Knowcrunch ενώ ήδη τρέχεις το δικό σου agency;

Η Knowcrunch και οι άνθρωποι της, από την πρώτη στιγμή της επαφής μας έως και σήμερα, είναι δίπλα μου, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές αλλά και τις κατάλληλες επαφές που κάνουν την καθημερινότητα λίγο πιο ευέλικτη.

Πηνελόπη Ψαρράκη – Golden Dust

Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση;

Η απόφασή μου ήταν απόρροια αφενός της ανάγκης, που ένιωθα να επαναπροσδιορίσω την επαγγελματική μου ταυτότητα και αφετέρου της ανάγκης του να εκφραστώ με έναν διαφορετικό τρόπο.

Υπήρξε κάτι το οποίο σε φόβισε;

Ιδιαίτερο φόβο, δε μπορώ να πω ότι ένιωσα. Πάντα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις όταν βγαίνεις από τη «ζώνη άνεσης» σου, ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο λόγω κορονοϊού. Όταν όμως πιστεύεις πραγματικά σε αυτό που κάνεις και το αντιμετωπίζεις με σεβασμό, τότε οι δεύτερες σκέψεις αποδυναμώνονται.

Ήταν εύκολη διαδικασία;

Όχι, δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία. Το να δημιουργήσεις κάτι από το μηδέν και μάλιστα σε μια πολύ ρευστή περίοδο εν μέσω lockdown, ποτέ δεν είναι εύκολο. Απαιτεί πολλή δουλειά, στοχοπροσήλωση, μια σοβαρή και ευέλικτη στρατηγική, καθώς και μεγάλη επένδυση χρόνου αλλά και χρήματος.

Πως έχει διαμορφωθεί σήμερα η επιχείρησή σου;

Εδώ και 1,5 περίπου χρόνο λειτουργίας το γραφείο μου ακολουθεί μια διαρκώς ανοδική πορεία. Όλη η δουλειά, τόσο η δική μου, όσο και των συνεργατών μου, έχει ξεχωρίσει για την ποιότητα, τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητά της. Νέα projects και νέες συνεργασίες προστίθενται συνεχώς στο portfolio μας και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό.

Συνεχίζει να σε βοηθάει η Knowcrunch ενώ τρέχεις το δικό σου agency;

Οι γνώσεις που αποκόμισα από το πρόγραμμα της Knowcrunch συνεχίζουν να με συνοδεύουν σε κάθε μου επαγγελματικό βήμα. Ταυτόχρονα, το bonding που δημιουργεί το πρόγραμμα με συναδέλφους αλλά και με την ίδια την αγορά, νομίζω ότι λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία.

Μαίρη Πατούρα – StoryHub

Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση;

Η αγάπη για αυτό τον κλάδο και η επιθυμία μου να μπορέσω να εφαρμόσω ιδέες και στρατηγικές που είχα εφαρμόσει σε δικές μου startups, ώστε να δημιουργήσουμε με τους συνεργάτες μου brands που θα αναπτυχθούν και θα πετύχουν τους στόχους τους.

Υπήρξε κάτι το οποίο σε φόβισε;

Δεν αφορά ακριβώς φόβο, όσο δημιουργικό άγχος να καταφέρνω να δημιουργώ στρατηγικές και περιεχόμενο συνεχώς μοναδικό για κάθε πελάτη. Κάθε brand πρέπει να έχει τη δική του προσωπικότητα.

Ήταν εύκολη διαδικασία;

Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαιτέρως, καθώς είχα δίπλα μου την ομάδα μου σε κάθε στάδιο δημιουργίας. Αρκετές ώρες brainstorming, πολλές δοκιμές και μοναδική δυσκολία να ξεπεράσουμε το comfort zone μας.

Πώς έχει διαμορφωθεί σήμερα η επιχείρησή σου;

Σήμερα, το StoryHub είναι μια επιχείρηση που προσφέρει ολιστική προσέγγιση στο digital marketing και αποτελείται από ανθρώπους που έχουν πάθος και εξειδίκευση για αυτό που κάνουν. Μα πάνω απ’ όλα για εμάς υπάρχει μια αρχή, «κάθε brand που μας εμπιστεύεται είναι για εμάς μέλος της ομάδας, όχι πελάτης, συνεργάτης

Συνεχίζει να σε βοηθάει η Knowcrunch ενώ ήδη τρέχεις το δικό σου agency;

Η Knowcrunch είναι η στιγμή ορόσημο για μένα στην απόφαση μου για τη δημιουργία του StoryHub. Λίγες μέρες πριν ξεκινήσω το digital agency, μίλησα με τον κ. Αϊβαλή ο οποίος με ενθάρρυνε στο να το τολμήσω και από εκείνη τη μέρα ήταν η παρέα μου σε αυτή τη διαδρομή. Η ομάδα που θα σου προσφέρει hands-on tips, τις πιο current εξελίξεις στον κλάδο μας και τη βοήθεια τους όποτε τους χρειαστείς. Highly recommended diploma και σας το προτείνω και ως απόφοιτο Master στο Digital Communication & Social Media.

Κυριακή Παναγιώτου – Zero Dosage

Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση;

Σίγουρα το σκεφτόμουν αρκετό καιρό αλλά έπρεπε να ζυγίσω το ρίσκο. Θεωρώ ότι για όλους μας έρχεται μία εσωτερική στιγμή που μας κατευθύνει για να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας. Σίγουρα η αβεβαιότητα μας φοβίζει και μας αποθαρρύνει. Αλλά; Υπάρχει κάπου βεβαιότητα για το τι έρχεται;

Υπήρξε κάτι το οποίο σε φόβισε;

Σίγουρα η αβεβαιότητα των 2 τελευταίων ετών γιατί τότε πήρα την απόφαση. Μόλις ξεκίνησα όμως κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσα να βρεθώ ξανά στην ίδια καθημερινότητα, οπότε ένας ήταν ο δρόμος. Δεν υπήρχε plan B.

Ήταν εύκολη διαδικασία;

Νομίζω ναι, όταν ξεκινάμε από την αρχή και τα πορευόμαστε με δύναμη ώστε να τα καταφέρουμε ότι κ αν μας τυχαίνει.

Πώς έχει διαμορφωθεί σήμερα η επιχείρησή σου;

Σήμερα η επιχείρηση έχει ήδη κάποιες μόνιμες συνεργασίες και παραμένει σε συμβουλευτικό κομμάτι. Το σημαντικό είναι ότι κάποια project έχουν ήδη μία παρουσία, άλλα ετοιμάζουν rebranding και για εμάς είναι διπλή η πρόκληση γιατί είναι σαν να ξεκινάμε μαζί.

Συνεχίζει να σε βοηθάει η Knowcrunch ενώ ήδη τρέχεις το δικό σου agency;

Φυσικά, η Knowcrunch είναι πάροχος γνώσης και συμβουλής.

Παρακολουθώ σταθερά την ανανέωση του υλικού και φυσικά τις νέες τάσεις για τις οποίες ενημερωνόμαστε πιο άμεσα και μία απλή αναζήτηση στα site που πρέπει να παρακολουθούμε σταθερά.

Δεν ένιωσα ποτέ ότι έχει περάσει τόσος καιρός που ολοκλήρωσα το course και χαίρομαι διπλά που βλέπω μία τόσο μεγάλη εξέλιξη στην ποιότητα των υπηρεσιών και την προσθήκη νέων ιδεών από τότε.

Η Knowcrunch είναι ένας διεθνής οργανισμός που παρέχει υψηλού επιπέδου in-class & video-on-demand courses με έμφαση σε θέματα business, marketing & digital marketing.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr