NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Sony αναστέλλει όλες τις πωλήσεις του PlayStation στη Ρωσία

Η Sony αναστέλλει όλες τις πωλήσεις του PlayStation στη Ρωσία

​Η Sony σταμάτησε να διαθέτει τις κονσόλες PlayStation και το σχετικό λογισμικό στη Ρωσία.

Ένας εκπρόσωπος της μονάδας βιντεοπαιχνιδιών της Sony δήλωσε ότι η εταιρεία ανέστειλε όλες τις αποστολές λογισμικού και υλικού στη χώρα, καθώς και την κυκλοφορία του νέου τίτλου Gran Turismo 7.

Την ίδια στιγμή, το PlayStation Store δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο στο Ρωσία.

«Η Sony Interactive Entertainment (SIE) ακολουθεί την παγκόσμια κοινότητα καλώντας για ειρήνη στην Ουκρανία», ανέφερε η εταιρεία.

«Για να υποστηρίξει την ανθρωπιστική βοήθεια, η Sony Group Corporation ανακοίνωσε δωρεά 2 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη διεθνή ΜΚΟ Save the Children, για να στηρίξει τα θύματα αυτής της τραγωδίας», προστίθεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα, εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα για να διακόψουν τους δεσμούς με τη Ρωσία. Η CD Projekt, που έχει αναπτύξει το παιχνίδι Cyberpunk 2077, αλλά και η Electronic Arts, δήλωσαν ότι θα σταματήσουν όλες τις πωλήσεις παιχνιδιών και περιεχομένου στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Η Microsoft ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα σταματήσει όλες τις νέες πωλήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών της στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των κονσολών Xbox, του λογισμικού και των συνδρομητικών υπηρεσιών της.

Η Epic Games, το στούντιο πίσω από το Fortnite, ακολούθησε το παράδειγμά της την επόμενη μέρα, λέγοντας ότι «σταματά το εμπόριο με τη Ρωσία στα παιχνίδια μας».

Η απόφαση της Sony είναι μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις του κλάδου μέχρι σήμερα. Η εταιρεία έχει τη μεγαλύτερη παρουσία στη Ρωσία από οποιονδήποτε κατασκευαστή κονσολών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr