NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το θρυλικό LimeWire ετοιμάζεται για «comeback», αυτήν την φορά με NFT

Το θρυλικό LimeWire ετοιμάζεται για «comeback», αυτήν την φορά με NFT

​Το LimeWire, ο ανενεργός ιστότοπος που επικέντρωνε, κάποτε, τις δραστηριότητες του στο file-sharing, πρόκειται να κάνει το δικό του «comeback».

Η αμφιλεγόμενη υπηρεσία έκλεισε το 2010, μετά από μακρά δικαστική διαμάχη με την Recording Industry Association of America, μετά από καταγγελίες για πειρατεία μουσικής. Ένας ομοσπονδιακός δικαστής διαπίστωσε, τότε, ότι η πλατφόρμα προκάλεσε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων σε «μαζική κλίμακα».

Στο απόγειό του, το LimeWire ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους κοινής χρήσης αρχείων, επιτρέποντας στους χρήστες να κατεβάζουν μουσική και άλλο περιεχόμενο στο διαδίκτυο δωρεάν. Οι υπηρεσίες όπως το LimeWire, το BitTorrent και το Napster αποτέλεσαν τους προκατόχους streaming υπηρεσιών όπως το Spotify και το Netflix.

Πάνω από μια δεκαετία από τότε που έκλεισε, το LimeWire θα επιστρέψει. Η υπηρεσία θα επανακυκλοφορήσει τον Μάιο ως marketplace για εμπορία NFT, ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που διατηρούν αρχείο ιδιοκτησίας στο blockchain.

Οι Αυστριακοί αδελφοί Julian και Paul Zehetmayr αγόρασαν την πνευματική ιδιοκτησία και άλλα περιουσιακά στοιχεία της LimeWire πέρυσι. Τώρα, λένε ότι σχεδιάζουν να επαναφέρουν την πλατφόρμα.

Το νέο LimeWire θα επικεντρωθεί στη μουσική, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν και να ανταλλάσσουν σπάνια αντικείμενα όπως περιορισμένες εκδόσεις, ακυκλοφόρητα demos και ψηφιακά εμπορεύματα.

Η πλατφόρμα θα παρουσιάζει τις τιμές σε δολάρια, αντί για κρυπρονομίσματα, και οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν NFT χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr