NEWSFLASH...
ανάγνωση

Στις δαπάνες του Ταμείου Ανάκαμψης βρίσκονται οι ασφαλίσεις των ΜμΕ

Στις δαπάνες του Ταμείου Ανάκαμψης βρίσκονται οι ασφαλίσεις των ΜμΕ

Στην Ελλάδα παρομοιάζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως τη «ραχοκοκαλιά της οικονομίας». Μία «ραχοκοκαλιά» με αδυναμίες και προβλήματα που μπορεί να ‘σπάσει’ σε περιπτώσεις βίαιων αλλαγών.

Μία από τις βίαιες αλλαγές ήταν η πανδημία που κράτησε δύο χρόνια και ανέδειξε με οδυνηρό τρόπο αρκετές από τις αδυναμίες των επιχειρήσεων. Τα σοβαρά προβλήματα με τα αλλεπάλληλα lockdowns υποχρέωσαν έναν αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων να βάλει λουκέτο, να θέσει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους ή και να τους απολύσει.

Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί σήμερα γέφυρα μεταξύ του πρόσφατου παρελθόντος και του μέλλοντος και μία σημαντική ευκαιρία -εάν το χειριστεί σωστά η Πολιτεία- να βοηθήσει επιχειρήσεις να ανακάμψουν. Τα εργαλεία έχουν γίνει γνωστά. Ασφαλιστικές και Πολιτεία μπορούν να συμπράξουν αφού οι ασφαλίσεις είναι μέσα στις επιλέξιμες δαπάνες του Ταμείου Ανάκαμψης και προστατεύουν τα όποια επιχειρηματικά σχέδια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η ιδιωτική ασφάλιση με τη σωστή της έκφανση έχει κομβικό ρόλο στη συνέχεια μίας επιχείρησης και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικονομία και την κοινωνική ζωή της χώρας. Βασική προϋπόθεση, να εκπροσωπείται από άκρως ενημερωμένους επαγγελματίες ασφαλιστικούς πράκτορες. Επαγγελματίες που διαθέτουν πιστοποιημένες -σε τακτά χρονικά διαστήματα - γνώσεις, ήθος, πάθος, αξιοπιστία, ενσυναίσθηση, διορατικότητα στο σχεδιασμό των υπηρεσιών - λύσεων που προσφέρουν.

Ωστόσο η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει φορολογικά κίνητρα, τα οποία

α) θα κινητοποιήσουν τους πολίτες,

β) θα φέρουν άμεσο όφελος στο κράτος από τον φόρο ασφαλίστρων (15%),

γ) θα αυξήσουν την κερδοφορία των ασφαλιστικών εταιρειών (η οποία συνεπάγεται αυξημένους φόρους για το κράτος) και

δ) και σημαντικότερο θα διασφαλίσουν την αξιοπρέπεια των πολιτών και την ελάφρυνση των κρατικών προϋπολογισμών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr